RATC Constanța sau hai să ne facem de râs!

Azi dimineață, ca în fiecare altă dimineață a săptămânii, am plecat plictisit și adormit voios spre muncă, gândindu-mă ce voi face cu banii ce îi voi primi și dacă am cu ce să-i duc acasă sau va trebui să chem mașina băncii (apropos, lucrez într-o clădire ce are o bancă la parter :twisted: ).

Toate fanteziile mele monetare și muzica din player la maxim au fost acoperite însă de un grup de controlori ce credeau că au făcut afacerea verii: au „prins” un grup de vreo 4-5 turiști ce au făcut greșeala de a încerca să composteze biletele a doua oară, la un alt compostor, deoarece primul nu funcționa cum trebuia (nu s-au perforat biletele; știu deoarece mi se mai întâmplă și mie).

Turiștii cu pricina voiau să ajungă la gară, deoarece aveau de prins un tren/microbuz (nu este relevat CU CE plecau mai departe, este relevant că trebuiau SĂ plece). Desigur, apărătorii biletelor și compostoarelor, voievozii autobuzelor și haiducii RATC-ului nu i-au lăsat pe bieții oameni să plece. Doar trebuia plătită o amendă dintr-un motiv simplu: compostoarele RATC NU funcționează corespunzător. Logic? Nu?

S-au îmbrâncit, s-a țipat (suficient de tare să acopere muzica de care ziceam mai sus; și nu ascult încet…), la un moment dat soția unui turist s-a isterizat și a început să țipe și să plângă, dar, acești haiduci de care ziceam mai sus (care sunt pe invers: fură de la săraci să dea bogaților :D ) erau de neînduplecat. Totul până când s-au supărat turiștii și au coborât forțat din autobuz, moment în care o tanti controloare spune:

Ați crescut în junglă?! Sunteți niște animale, asta sunteți! Bine că ați plecat de pe litoral!

Uh… WHAT? Femeie, respectivii voiau să PLECE, TU îi țineai! Și tot TU spui că e bine că pleacă??

Dezgustat și plictisit, ajung la muncă, fericit că cel puțin voi primi niște bani, mai ales că am îndurat tot acest circ. Ei bine… Banii NU i-am primit, deoarece a fost luni și lunea… nu se dau bani. De acum înainte, week-end-ul meu se va termina luni seara, deoarece lunea nici nu se muncește….

6 Comentarii

marica ion a scris

tu unde lucrezi acum pana la urma??? lunea nu se dau bani? :)) la mine fac scandal oamenii daca pica data de 7 luni, trebuie sa se dea banii de cu vineri…. oricum faza cu controlorii… nu s-a mai bagat nimeni sa se ia de ei? in apararea turistilor? si totusi, de unde erau turistii de au compostat de 2 ori ? :| macar sa le fi spus cineva sa nu se mai chinuie ca fac gat sugativele de la ratc…

Horeca a scris

eu tot timpu am fost calm si am dat datele la controlori sa imi dea amenda…nu fac circ. nu trebuie sa te dai in spectacol…in fond, pentru curvele alea de controloare asta inseamna rutina. ii prinzi – urli – esti superior => cedeaza…si eu cum nu sufar oamenii sa tipe dau nume, adrese, tot ce imi cer ele ca sa scrie amenda aia……..toate la intamplare

v3l0 a scris

exista in tara asta nishte legi care spun aproximativ asa:

„deplasarea unei persoane impotriva vointei ei pe o distanta mai mare de 11m se numeste rapire”. Deci nici macar nu au pus 15m!! nu! 11! Buuun deci daca nenea sau tanti controloarea ma ia tare, presupunand ca nu am bilet.. normal ca-i dau niste date.. aiurea… whatever, pt ca NU ASTA CONTEAZA, ci conteaza ca daca eu vreau sa cobor la o statie si anunt soferul de intentia mea, anunt controlorii si pe orice persoana care m-ar putea impiedica…ei bine, in momentul respectiv eu construiesc un caz penal. Daca aceste persoane imi refuza dreptul constitutional la libertate… s-o spun drept: AU BELIT-O! Rapire, sechestrare… you name it!

MAi vad aomenii prin trombeluze ca DAU DIN MANA biletul/abonamentul. Mi s pare o porcarie pentru ca am platit c banii mei acel abonament, este bucatica mea de hartie… sa se uite de la mine din mana.

Va recomand ca atunci cand sunteti 2-3 pieteni in autobuz si vine controlul sa ii cereti toti, pe rand, legitimatia
sa o studiati minim 20-30 de secunde…asa…sa moara si ei de nervi.

Mai exista o specie de fraieri care se lasa dusi la capat de linie, adica se lasa rapiti dpdv legal, dar ei nu stiu asta. La capat de linie sa nu credeti ca e politia, inchisoarea sau mai stiu eu ce ba-bau. La capatul liniei este un dispecerat…un ghiseu de abonamente…ceva…si ei te retin in acel ceva (din nou, impotriva vointei tale). Cat te retin? depinde.. pana se satura de tine probabil… si apoi iti dau drumu’.

Tot prietenii ar fi utili ca martori la „rapire”…

Done.

Ralu a scris

„Va recomand ca atunci cand sunteti 2-3 pieteni in autobuz si vine controlul sa ii cereti toti, pe rand, legitimatia
sa o studiati minim 20-30 de secunde…asa…sa moara si ei de nervi.” =)) Atunci plec cu toata gasca, sa se crizeze mai tare :))

Trd a scris

Dezastru. Romania, ce mai vreti?
Controlorii aia de prin ratc,ratuc,ratb,toata secta asta de transport in localitate is niste taranoci (scuzati exprimarea) adusi de pe langa orasi care habar n-au pe ce lume traiesc dar tot ce le pasa ii cand prind cate o afacere de asta a verii.

Eu unu ma feresc de RATUC (ca aici la noi asa ii zice, ei na… doar suntem in Ardeal :)) ) cat de tare pot.

rami a scris

Daca saracii turisti sunt crescuti in jungla,ele sunt crescute in grote.cand au fost angajate cred ca au fost alese dupa criteriile: „gura” cat mai mare,infatisarea cat mai de mahala.Si ma uit ca mai prind cate un batran care se duce la piata mai devreme cu o jumatate de ora mai devreme decat scrie pe tichetul ala si profita pana la epuizare de toate metodele poate poate cade ceva in plasa azi.La fel si cu turistii.dar sa nu mai facem comentarii asupra lor pentru ca ele sunt niste ladys (lazi in traducere :P).

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter