Pods Framework este o porcărie

Pods Framework este o porcărie ©

Am auzit pe cineva că se plângea că are un proiect cu mai multe framework-uri instalate pentru fields: ACF, Carbon, CB2 și altele. Și azi am înțeles de ce.

Am moștenit un proiect ce folosește Pods, un framework despre care am citit doar de bine, dar pe care nu am apucat să-l încerc. Prin urmare, când am văzut că are așa ceva, eram oarecum încântat. Dar mi-a trecut. Două probleme:

  1. Migrarea de pe un site pe altul implică pași inutili. Nu poți construi field-urile din cod, o poți face doar clicka-clicka-clicka, apoi să faci export, iar pe alt site faci import. Exclus să poți versiona field-urile automat.
  2. Documentația este absolut oribilă iar dezvoltarea unui câmp custom este un proces îngrozitor de complicat. Atât de complicat încât am renunțat și am folosit în schimb API-ul WP: am construit toate câmpurile în 30 min.
  3. Bonus: pentru a avea un câmp select trebuie să alegi un câmp de tipul relationship. Pentru că treaba asta are logică.

Și ca încheiere: consider că decizia de a lăsa utilizatorii să injecteze cod din opțiuni este o decizie extrem de proastă. Indiferent că vorbim despre WP Customizer, Elementor, Divi, Beaver Builder sau altele.

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter