Zugravi și Dezvoltare personală

Zugravi și Dezvoltare personală ©

Sunt OK, am doar o perioadă foarte epuziantă; mulțumesc tuturor care m-au întrebat de ce n-am mai prestat pe blog.

Niște idei:

  • Am renovat prin casă în ultima vreme. Absolut toți la care am sunat, indiferent că erau individuali sau firme, mi-au băgat placa „dacă vreți factură vă costă cu x% mai mult”. Unde X varia de la 19% la 100%. Serios, unul mi-a cerut dublu pentru factură. Poate că în viitor detaliez aventura.
  • Toată lumea s-a apucat să scrie cărți de dezvoltare personală. Oameni care, de altfel, nu au habar să se exprime, oameni care simt limita celor 20 de degete când au nevoie să calculeze cât rest trebuie să primească atunci când cumpără pâine, scriu despre cum să fii bine.
  • Metroid Dread se poate juca prin emulatorul Ryujinx sau Yuzu. Am jucat puțin, este senzațional, păstrează feeling-ul din Super Metroid. Iau serios în considerare să cumpăr un Switch doar pentru acest joc!
  • Mi-am dat seama că pierdeam foarte mult timp pe Reddit. Orice moment liber prindeam, deschideam aplicația și scrollam în neștire. Am realizat că, de fapt, am schimbat Facebook pe Reddit. Am șters aplicația, am încept să citesc chestii utile (apropo, recomand Șase lecții ușoare, Feynman are un stil foarte mișto de a explica lucruri; mi-ar fi plăcut să am un profesor ca el în școală).
  • Oamenii sunt proști. Nu știu cum să o spun mai altfel, dar ăsta este adevărul. Conspirații despre vaccin, despre covid, despre chestii. Credeam că toți ăștia sunt un mit, dar nu, există. Și sunt incredibil de mulți. Ia zi Gigele, ai analizat tu vaccinul când erai în tura de pază la Mega și ai ajuns la concluzia că nu e sigur?
  • Serialul Fundația este bun. De fapt este nasol dacă te aștepți la o ecranizare wow după cărți, dar așa, ca serial de sine stătător (făcând abstracție de cărți) este bunicel. Efecte bune, atmosferă bună, povestea se leagă OK-ish.
  • Peste o săptămână apare Dune.

5 Comentarii

Ionut Popa a scris

Nu stiu ce sa zic de Fundatia. Ma asteptam sa nu aiba mare legatura cu cartile, dar nu as fi pariat ca nu va avea nimic in comun, in afara de numele personajelor. Vizual arata foarte bine, insa e cam cringy la dialog si e plin de toate problemele lumii civilizate legate de political correctness. Pacat, putea fi foarte cool, mai ales ca Apple este dispus sa bage bani pentru ca nu au inca un serial f popular care sa promoveze Apple TV.

Bilen a scris

Foundation nu m-a prins dar astept „Invasion”, cu mare interes. Tot apple tv.

Cred ca o perioada de burnout dupa ce ai scris zi de zi pe blog timp de ani de zile era de asteptat. Mai ales ca nu vezi bloggingul o sursa de venit. Eu mereu am avut impresia ca scrii pe blog mai mult ca un exercitiu de disciplina si nu am cum sa nu remarc ca ai. Spre diferenta de mine.

Alex a scris

Faza cu Fundația este că .. pînă și cărțile sunt cam perimate pe alocuri. E greu să scrii S.F. bun, și este și mai greu să presupui ce se va întîmpla cu tehnologia peste X generații. Vorba aia, e de-a dreptul înduioșător să te gîndești la Multivac, un computer gigant ascuns în munți, cu care însă interacționezi încă prin metode primitive.

Prin urmare, aș zice că orice ecranizare este forțată să arunce deoparte din chestiile vetuste, și să umple cumva golurile rămase. Iar dacă aduce un pic la zi lucrurile, nu strică.

Pînă la urmă, orice cititor oricît de înrăit ar fi, tot are pasaje și bucăți din carte care-l lasă rece. Și atunci, de ce am cere unei ecranizări să fie complet fidelă cărții? Lasă, să fie doar loosely related, și-i bine.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter