O știi pe aia cu „bou și semnalizez”? Ei bine…

O știi pe aia cu „bou și semnalizez”? Ei bine… ©

Dacă unii înjură pistele de biciclete din Constanța… stai să vezi ce au făcut isteții din Năvodari: au îngustat benzile pentru mașini și au trasat parcări piste de biciclete. Benzile de mașini sunt îngustate atât de mult încât nu încap două mașini una lângă alta și trebuie să intre pe pista de biciclete. Dar asta nu e neapărat o problemă prea mare, că bicicletele oricum nu au pe unde să meargă.

Dar știi unde sunt boii? Uite-i (și) în filmul de mai jos: sunt ăia care consideră că bicicliștii ar trebui să biciclească doar în parc, pentru că na, ei sunt daci liberi, cu drepturi, iar dacii – așa cum ne spune istoria – s-au bătut cu romanii calare pe Maybach și Porsche!

Unii oameni sunt atât de proști încât nu fac legături simple, de genul „mai mulți bicicliști în trafic = mai puține mașini în trafic”. Sau „mai puține mașini în trafic = noxe mai puține”. Sau chestii de genul ăsta.

Chiar discutam cu niște cunoscuți că se pun taxe de parcare, crește impozitul auto, crește prețul benzinei, crește tot. Păi asta e ideea: crește pentru a te descuraja să mergi cu mașina.

Aparent proștii ăia din Olanda pot merge pe bicicletă indiferent de vreme sau de destinație. Noroc că noi nu suntem atât de proști…

6 Comentarii

iuliancalin a scris

Ionuț, e foarte păcat că nimeni nu gândește în țară aia.
Eu mă tot gândesc să mă întorc în țară și să îmi fac firma. Mă plimb prin oraș și când văd o mașină parcată neregulamentar, fac poză și îi trimit amenda prin poștă.
Doar că nu știu cum as putea face asta intrun mod regulamentar.
Sau mai e și, ridici mașina și o deplaseazi la firmă. Mama se fac bani din astea.

Marius a scris

Nu ai cum sa cultivi o populatie asa de usor. Mai dureaza. Noi inca ne scarpinam invers, in orice se face pentru ca nimic n-a fost gandit inainte.

Dar usor, usor, daca se maresc taxele pe masini, daca incep sa fie solutii alternative, lumea o sa migreze si pe bicicleta. Evident, cu ajutorul autoritatilor. ;)

Gigel Anonimu' a scris

Mai multi biciclisti in trafic – mai multe accidente cu biciclisti. MUAHHAHA.
Are si nenea ala dreptatea lui. Unu la mana – n-are bicicleta deci nu-i pasa de biciclete, ceea ce e corect. Doi la mana – cum ai zis si tu, nici capra nici varza cu noua solutie.

Cel mai bine ar fi sa interzica masinile, da’le naibii de masini. Doar bicle tata. Bicle si scutere electrice.
Ce-i cu atatea jumatati de masura, huh? :D

Serios, chiar ar fi o treaba. Masinile sa fie doar alea cu functie oficiala/utilitara + transport in comun. Sau doar un nr. fix pe care poti sa le inchiriezi ptr. o durata.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter