Calcule cu Lenuța

Ascultând știrile la radio, aflu că Elena Udrea se plânge că bugetul alocat promovării imaginii României este de vreo 8 milioane de euro. Asta comparativ cu Grecia sau Spania care au câteva zeci/sute milioane de euro la dispoziție.

Problema nu ar fi hotelierii care una spun și alta fac. Sau condițiile mult sub cele din țările vecine la niște prețuri egale sau mai mari. Nu, problema este că nu e buget pentru promovare.

Întrebarea mea este:

CE CĂCAT VREA SĂ PROMOVEZE???§

6 Comentarii

Rafael a scris

Marea ca marea, plaja si apa cat vezi. Dar Romania are si munte, mult munte. Acest munte poate fi promovat. Dar inainte de a fi promovat, trebuie indeplinite si niste conditii privind infrastructura zonelor. Si nu este numai muntele. Sunt zone precum Bucovina, Maramures, orasele medievale care pot aduce bani multi la buget. Dar autoritatile nu-si dau interesul…

v3l0 a scris

Avem trasee off-road altadata apreciate, mi se pare ca s-a facut si un Camel Trophy pe la noi.
Avem si orase curate dar intr-adevar infrastructura rutiera catre ele este infecta.
Avem manastiri construite din lemn, pietre si cate si mai cate, multe trec de suta de ani si asta impresioneaza pe oricine, mai ales pe straini.
Desi s-a decis prin ministerul turismului sa nu-l mai promovam pe Dracula… acest lucru este imposibil, oricine a fost in targul de la Castelul bran stie ca acolo gasesti tot felul de obiecte pictate cu chipul lui Tepes, si alte obiecte cu capete de morti… ce facem? negam istoria ca sa scoatem altceva in evidenta? Chiar vreti ca turistii sa vina aici si sa creada ca romanii sunt un neam obsedat de FILMUL Dracula? Romania nu e un theme park. Romania e Romania.
Am vazut blog de alpinist care spunea ca drumul spre Varful Omu (parca) e plin de pet-uri, ambalaje si alte mizerii, aruncate de tinerii care nu se caca-n mare, dar arunca ambalaje pe unde apuca.
Va credeti destepti? Credeti ca voi n-ati fura daca vi s-ar oferi sansa? N-ati lua decizii gresite?
E usor sa te plangi pe un blog, e greu sa-ti aduni resturile de la gratar sau sa cari o punga goala cu tine pana inapoi la hotel/cabana/in oras.
Cred puternic ca trebuie sa ne asteptam randul in a fi frontline-ul serviciilor romanesti si, odata ajunsi acolo, sa nu copiem comportamentul anterior ci sa facem cum stim noi mai bine.
Am avut si am ocazia sa plec din tara dar n-o fac si nici nu va spun de ce, mi-ar lua prea mult timp/spatiu.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter