Declarația de venit

Azi a fost o zi mare. Am ieșit din casă :w00t:

Azi a fost ultima zi în care se puteau depune declarațiile de venit (200). Norocul meu a fost că una din firmele cu care am colaborat anul trecut mi-a trimis adeverința abia ieri. Fiind prima dată când depun așa ceva, mă prezint cu declarația completată de acasă (de regulă formularele îmi ies după cel puțin 3-4 completări; acum mi-au ieșit din prima) la administrația financiară ce se află la 100 metri de unde stau. Neștiind cum se procedează, întreb și eu prima persoană ce părea că lucrează acolo: o tanti gardian:

– Bună ziua, vreau să depun și eu o declarație 200

– Ce e aia?

Îi arăt un „preview” : scot un colț al declarației din dosar, să vadă tanti despre ce e vorba. Se uită la ea de parcă n-a mai văzut niciodată și spune:

– Nu aici!

– Dar unde?

– Eu de unde să știu? Vă interesați și dvs.!

– Păi dacă un angajat la administrația financiară nu mă poate îndruma, cine poate?

– NU ȘTIU!

Deja eram derutat la maxim. Cei 200 lei amendă în caz în care nu depuneam declarația nu mai păreau o idee proastă când aud o voce (ce nu era din capul meu!!!!):

– Duceți-vă pe IG Duca, lângă CET-ul vechi.

– Da, pe IG Duca (se trezește și tanti de mai devreme).

Mă întorc. Femeia de serviciu zâmbitoare, mândră că a fost mai de ajutor decât tanti de la început. Mă uit la gardian și o întreb:

– Pai parcă nu știați….

– Mi-am adus aminte!

– Ca să vezi!

Mulțumesc pentru ajutor și plec la plimbare prin oraș. Ajung la locul X, unde se făceau plățile. Mă duc glonț spre ușa principală pe care scria cu font mare programul de lucru pentru depunerea declarațiilor de venit. Țeapă maximă. Ușa era închisă o.O Mă uit mai atent pe foaia respectivă: o săgeată minusculă pe care scria: intrare. Găsesc ușa. Mă trântesc la coadă. Da, era coadă. Pentru că aparent nu eram singurul care s-a dus în ultima zi…

Apare presa. Presa fiind constituită dintr-un cameraman și o tipă cu microfon. Începe să filmeze și să ia interviuri la vreo trei oameni, întrebându-i pe toți același lucru:

– Ați lăsat depunerea declarației în ultima zi?

Ce m-a dat de gol?

12 Comentarii

Staicu Ionuț Bogdan a scris

Se face declaratia de venit si pentru acele venituri din afara tarii. Castigurile de pe site-urile de freelancer se impoziteaza in acest formular? RAC, GET intra in acesta declaratie? Tu ce stii?

Salut Cirprian. Eu am depus declarația în urma unui contract cu o firmă din țară. Ei mi-au trimis (și m-au trimis) la Administrația financiară să depun prostiile alea, fără să plătesc nimic. Despre restul banilor, veniți din RAC, de ex, habar n-am ce să-ți zic. Dar și eu sunt puțin curios :D

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter