Romanii, grecii și egiptenii nu erau oameni?

Romanii aveau o vorbă: errare humanum est. Probabil și grecii și egiptenii aveau o zicală asemănătoare dar cum nu le știu limba, presupun că astea sunt variantele corecte: Τα λάθη είναι ανθρώπινα· respectiv  أن يخطئ هو الإنسان (utf8 ftw!)

Așa… De ce spun că nu erau oameni? Ia să-mi spună mie cineva câte plăcuțe cu inscripții în latină GREȘITE s-au găsit? Iar ăștia făceau inscripții în piatră. Adică trebuia să se asigure că scrie un text bug free, pentru că altfel, după ce scria o pagină (?!) de piatră și avea o eroare la compilare… Era cam nasol! Adică îmi și imaginez că exista un fel de groapă de gunoi la periferia Romei unde se aruncau toate plăcuțele greșite. Pentru că erau destul de subțiri și nu prea se mai puteau folosi la construcții.

Mi-l și imaginez pe Platon cum îl punea pe Aristotel:

Băi Aristică! Iar te-ai dus să vrăjești fetele cu filozofia ta de doi bani! Ia astea zece plăcuțe de piatră și scrie de 100 ori „nu o să mă mai dau la minore!”. Dar ai grijă! Să nu greșești că ne supărăm! Și vezi să nu-mi strici dalta, că e noul model cu cap widia iar tac’tu a murit, n-are cine să plătească!

La egipteni… Era chiar și mai grav. Schimbau piramidele mai ceva ca pe șosete!

8 Comentarii

Ionut Botizan a scris

Ma, ce sa zic?… Eu is de parerea ca salata pe care tocmai am mancat-o a fost foarte buna! O sa-mi mai comand si alta data! Pentru cine-i interesat, a fost salata „Lepa Brena” de la pizzeria „Lepa Brena”. La o salata si o pizza, am mai primit si-o jumate de cola rece …si gratis. Sa nu mai zic de faptul ca a costat 30.5 RON + ciubuc, pe cand la Rustica, aceeasi comanda ar fi fost 40 de RON, n-as fi primit suc si ar fi ajuns cu 20 de minute mai tarziu… Atunci n-as mai fi scris comentariu asta pe un asa ton jovial! :D

Cat despre articol… La viteza cu care se cioplea in piatra un cuvant, daca l-ar mai fi si gresit, inseamna ca ar fi fost extraordinar de inceti la minte! :))

v3l0 a scris

Stiu ca am vazut un documentar pe la Discovery in care spuneau ca anumite piese de la arcadele catedralelor antice erau lucrate ore in sir de artisti si, uneori, se intampla ca opera sa crape iar munca sa fie complet refacuta (nu aveau superglue, picatura, poxilina si alte d-astea).

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter