De la Secunia citire ( OS battle)

Windows Vista (102 Vulnerabilities)

vs.

Windows XP  (248 Vulnerabilities)

vs.

Linux Kernel 2.6.x  (342 Vulnerabilities)

vs.

Apple OS X  (936 Vulnerabilities).

Deci…  Linuxul și OSX sunt cele mai tari sisteme de operare. Nice!

În altă ordine de idei… Mi-a crăpat UPS-ul. Recomandări?

15 Comentarii

MIhai a scris

In sistemele de operare open-source precum Linux sunt mai multe persoane care citesc codul, si se descopera mai multe probleme minore (asta explica numarul). Atentie, la kernelul Linux sunt in majoritate probleme minore (click pe link-ul de la numar).

In sisteme closed-source precum Windows XX, sunt mai mari sansele sa se descopere foarte tarziu probleme critice. Asta explica procentul mare de bug-uri serioase descoperite cand utilizatorii folosesc deja produsul – vezi worms si virusi.

Deci concluzia implicata de intrebare – cum ca Linux ar fi mai putin sigur decat Windows Xp – este falsa, din lipsa de informare sau obiectivitate.
Folosesc Windows XP, este mult mai secure decat predecesorii lui dar nu mi-as face server public pe platforma Windows XX.

Catalin Nicolescu a scris

Gizas … nici pe forumurile/comunitatile linux nu mai apar flamewars pe tema asta … asa de plictisita e lumea, pur si simplu ignora.

Chiar nu prea e relevant numarul de vulnerabilitati, e omeneste sa gresesti, vor aparea tot timpul, oriunde.

Ce conteaza e cat de rapid se rezolva si cat de usor poti face update la softul cu probleme, fara sa strici alte soft-uri ce depind de el.

Iar de multe ori, foarte mult conteaza sa poti face chiar tu modificarea cand o descoperi astfel in cat sistemul tau sa revina la functionabilitate asap.

In alta ordine de idei, daca as gasi o buba in M$ nici in ruptul capului nu as raporta-o :)

In alta ordine de idei … un APC daca nu foloseai deja :)

Sabotor a scris

@Mihai, Win are cam 60% din piata de servere (in crestere). Marile companii au de obicei mai multe servere pe Win decat *nix (inclusiv Linux – de fapt, doar serverele win 2003 sunt mai multe decat tot *nix-ul luat la un loc). Ba mai mult, sunt companii care daca au nevoie de Linux, il ruleaza intr-o masina virtuala „hostata” pe un Windows. Si acum hai sa ne intrebam de ce e preferat Windows? In companiile astea or fi numai niste imbecili de aleg un SO vulnerabil?

donted a scris

auzi.. dar tu te-ai jucat vreodata pe un mac adevarata ( macbook pro, imac ) ? nu conteaza cate vulnerabilitati sunt, asta e egal cu zero barat, conteaza ca nu da crash cum da windows-ul si conteaza ca e mult, dar mult mult mai rapid decat un windows;
in alta oridine de idei, am si eu nevoie de un ups … se ia curentu de 10 ori pe zi cate 2-3 secunde..

Staicu Ionuț Bogdan a scris

auzi.. dar tu te-ai jucat vreodata pe un mac adevarata ( macbook pro, imac ) ? nu conteaza cate vulnerabilitati sunt, asta e egal cu zero barat, conteaza ca nu da crash cum da windows-ul si conteaza ca e mult, dar mult mult mai rapid decat un windows;

Da, m-am jucat :) Nu dă crash, dar și când dă..

Iar începem o discuție cu cât de stabil e windows-ul? Am uptime de câte o săptămână de un an încoa. Știi câte crash-uri legate de windows am avut? ZERO! A fost un BSOD din cauza unei plăci de rețea mai.. speciale și a plăcii video. Update la drivere și s-a rezolvat. Treaba cu instabilitatea Windowsului este un mit creat de cei prea zgârciți să-și cumpere componente de calitate ;)

Eu m-am hotărât asupra unui APC. Care cică e bun :)

Mike a scris

Daca Vista merge mai repede decat pot da eu click pe acolo ca sa blochez ceva, cum se poate ca un mac sa mearga mai repede? Isi da comenzile singur in timp ce eu ma gandesc ce vreau sa fac?

Dude! Cred ca tu n-ai habar cum arata un sistem bazat pe Vista bine configurat, la fel ca linuxarii aia care injura tot ce nu arata a pinguin.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter