Dar dacă…?

Azi, când am ajuns acasă, găsesc următorul mesaj pe Y!Messenger:

baby_de3a: cum tiai facut adresa de email?

Trecând peste stupizenia întrebării, pe mine mă roade altceva. Având în vedere câți agramați sunt pe net, încep să mă întreb: oare eu sunt ăla defect că (încerc să) scriu corect? De fapt s-au sau schimbat regulile și nu se mai folosește nicio cratimă?

Să-mi Sămi spună și mie cineva că o să încep să mă fac de râs și nu mai numai vreau să primesc iar mesaje stupide de la învățații generației de haur… Și-așa Șiașa mă simt destul de aiurea când folosesc diacritice și virgule :(

În altă ordine de idei, care căcat e moda să se poarte cizme (de fapt s-ar numi cizdale sau sandizme)? Vara. Pe plajă. E drept, au găurele să nu le pută (și) picioarele a brânză stricată, dar… totuși, CIZME? Vara?? Pe PLAJĂ??? Doar mie mi se pare o combinație proastă? Și, pe lângă combinația asta de toată jena, sunt atât de largi încât ar intra lejer două picioare. Într-o singură cizmoacă.

ATENȚIE§

Deoarece există riscul ca unii să o ia de bună, prima parte a acestui post este un pamflet. Și trebuie tratat ca atare. Adică nu-l luați bă în serios!

PS: Nu e reclamă la cizdale, doar că am găsit acolo ceva destul de explicit.

13 Comentarii

Marian P. a scris

Tehnic vb. chestiile alea „odioase” sunt sandale in forma de cizme, ceea ma face sa ridic si mai mult spranceana fata de „cizme vara”. Deci combini un obiect destinat unui anotimp cu altul, sau nu, mai exact, incerci sa dai aparenta unui obiect intr-altul opus, doar pentru dragul „modei”. E chiar o contradictie „subtila” si totusi stupida. Oh well… am aberat destul.

donted a scris

eu nu prea folosesc diacritice pentru ca imi este incomod, nu m-am obisnuit prea bine cu tasta in limba romana; cratimele le folosesc, ma simt nasol si nici nu pot sa scriu sami inloc de sa-mi. cat despre cizme, cica asa-i la moda acu, cu cizmele pe plaja. la iarna, vor circula in slapi.

MifTy a scris

am văzut și eu una la gară, când așteptam autobuzul spre casă, cu chestii d-alea în picioare… m-a bufnit râsul și-am uitat, acum postul tău mi-a reamintit chestia…
ciudat e că mi-a adus aminte de „moda” de pe vremea lui ceașcă, când fetele purtau „moletiere” peste bocanci… chiar mă amuzam că a revenit moda aia… până am băgat de seamă că se vedeau unghiile gagicii prin „cizme” =))

cât privește faza cu diacriticele… mulți habar n-au că windows „știe” demult de ele, alții nu le folosesc „că nu e trendi”, alții… fiecare cu păsărica lui…
inclusiv boii din cacademie, care, spun gurile rele, au schimbat normele gramaticale să poată lua imbecilul de vanghelie „bacul”.
mai bine lua dracului bacul de la galați, sau și mai bine, bacul ăla cu sens unic peste styx, să scăpăm de el!!!

cât privește faza cu „bagă numele real”, dacă l-aș băga, ai mai ști cine sunt??? :))
mifty m-ai cunoscut (pe net), mifty rămân (tot pe net)… în real-life e altă treabă!!! :D

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter