Facem „succesuri” în online?

Facem! Cum consideră unii din online-ul românesc că se poate mări CTR-ul? Pui un banner. Mare. Dar ce faci dacă tot nu ai un CTR corespunzător? Pui un overlayer. Tot n-a crescut CTR? Pui și ceva sunete. Cât mai zgomotoase, cât mai enervante.

După toate astea, CTR-ul tău este tot scăzut. Advertiserii te sună să te întrebe de sănătate iar tu, mic posesor de site (sau de agenție de advertising, după caz) trebuie să găsești o soluție. Dacă ai un trafic decent, soluția se numește „banner cât casa” (cunoscută și sub denumirea de  „cât browseru’ sau chiar mai mare”). Screenshot-ul este făcut la 1920X1200. Dacă o reclamă ocupă 75% dintr-un ecran de 24 e o problemă.

Dragii noștri publiciști, voi chiar sunteți retardați! Tocmai datorită acestor tehnici stupide apar unelte ca adblock. După care tot VOI vă plângeți că nu prea vă ies campaniile cum trebuie!

Din partea mea și a celor deranjați de reclame zgomotase, flash-uitoare, overlayere și alte metode agasante vă dedicăm un călduros : „sugeți pula” și „simțiți criza din plin”!

9 Comentarii

madalin a scris

Am intrat și eu pe siteul lor. Am făcut criză. Ăștia chiar sunt idioți. OK, înțeleg, că project managerul e un cretin care n-are habar ce-i aia o reclama inteligentă și cum se plasează una, da’ designerul pizdii și implementatoru’ chiar sunt idioți încât nu-i pot spune că pe reclama aia NU DĂ NIMENI CLICK decât întâmplător ?

De căcat. Multă muie și de la mine.

Andrei a scris

madalin, project managerul nu are deobicei nici o treaba cu plasamentul si tipul reclamelor, in .ro zic .

Problema pleaca zic eu de al cei care cer astfel de bannere. Proprietarul de site la accepta ca se platesc la pret de x ori mai mare decat ratecard-ul . Oricum e o discutie lunga de tot. Voi aveti perfecta dreptate, dar in realitate, cand esti pus in situatia de a baga bannere de astea care iti aduc bani sau a pune bannere „chill” , o sa vedeti ca nu e la fel de simplu . :)

ca exista alte forme de publicitate mai destepte si mai relevante, asta e alta mancare de peste

v3l0 a scris

Bannerele cu buton de inchidere sunt inca parfum. emagul mi se apre ca avea unu fara X/close/exit…
Si acum imi dau seama ca… nush daca intr-un an am vazut 10 produse interesante in asemnea banner si, in ge nral, este foarte posibil sa fi dat close si sa nu fi citit despre ele, din stress sau pt ca aveam alta treaba.

Alecs a scris

Ionuț, te urmăresc de foarte mult timp, și știu că ești o persoană care gândește și știe să scrie corect românește. Dar „Dragii noștrii publiciști” e o greșeală neintenționată, sau mergi și tu pe principiul oltenesc „a fii sau a nu fii” ? Scuze de offtopic.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter