Povestire cu o reprezentanță auto

Acum câțiva ani, când încă lucram în service (dar spre sfârșitul perioadei de tăvăleală pe sub mașini, deci prin 2003-2004), a venit un nene cu un VW Passat cu o problemă: îi „mergea motorul în trei”. Pentru cine nu știe, asta înseamnă că motorul nu „toarce”, așa cum ar trebui, ci trepidează excesiv la ralanti. Tot pentru cine nu știe, asta înseamnă un consum mai mare de benzină și uzura câtorva piese (evident, scumpe!)

Nenea, fiind mare șmecher și mașina având în jur de 1-2 ani, s-a dus – cum ar face orice om normal cu scaut de Passat sub fund – la reprezentanță.

Roboțeii de la reprezentanță au băgat VW la diagnoză și le-a ieșit ceva foarte frumos: motorul în batistă. Trebuie desfăcut, segmentat, alea-alea. După vreo două săptămâni, se duce nenea să ia mașina. Plătește o cârcă de bani și pleacă. Aceeași problemă. A mai ținut mașina în reprezentanță câteva zile – timp în care, roboțeii nu i-au făcut nimic! – până când s-a supărat și și-a luat mașina, cu o grămadă de foi de diagnoză.

Vine în service cu mașina, își așteaptă rândul liniștit. Vine băiatu’ care se ocupa de mașini de lux (nu, nu eu, eu fiind mai mare – ca înălțime- aveam prioritate la mașini mari de genul RABA, IVECO, etc ), saltă capota, se uită la motor, se duce în service, ia o fișă de bujii, o pune la Passat. Passatul mergea ca nou :w00t: Aplauze, îmbrățișări, pupături, etc. Toată lumea fericită. Clientul – chiar dacă era bucuros că i s-a rezolvat problema – înjura de mama focului că a pierdut aproape o lună la reprezentanță.

Mi-am adus aminte de asta după ce am citit acest status.

Data viitoare îți povestesc cum s-a zgârcit Laurențiu Duță la un bec de far și cum și-a luat țeapă :w00t:

2 Comentarii

Bogdan a scris

Daca tot e cu service-uri, evitati Perceli KFZ :D (asta pentru constanteni, sper ca nu isi deschide filiale si prin alte parti)
Sa vezi ce misto e sa te duci cu O (una, one, uno, eins) problema la masina si sa pleci de acolo cu vreo 5, dupa ce iti ia o caruta de bani si iti explica cum ca oricum ar fi aparut problemele alea :))

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter