De ce ai vrea să-ți știi viitorul?

Dacă tot am un început de răceală, azi-noapte, într-un moment de maximă inspirație și insomnie mi-a venit în cap următoarea întrebare:

Ai vrea să-ți știi viitorul? Dacă da, de ce?

Și am adormit cu întrebarea asta în cap, încercând să dau răspunsuri care mai de care mai „bazate”; oricum aș fi luat-o, răspunsul „favorit” a rămas NU.

Să luăm de exemplu răceala mea: m-ar fi ajutat cu ceva să știu că o să-mi curgă mucii? Nu prea. În schimb aș fi stat o săptămână (de exemplu) gândindu-mă ce o să fac eu câteva zile cât o să fiu răcit. Și cât de tare o să fiu răcit.

Sau cu ce mă ajută să știu când o să mor? Sau cum o să mor? Sau…. ?

10 Comentarii

v3l0 a scris

Majoritatea celor ce-si doresc sa-si cunoasca viitorul au si vaga speranta ca ar sti cum sa evite momentele „delicate” din el, sa anuleze greselile.
Daca stii ca peste o saptamana vei raci… porti un bluzon mai gros, nu mai tii geamurile deschise in mai multe camere, te feresti, nu mai racesti si poti sa-ti folosesti timpul astfel castigat dupa cum doresti: muncesti sau te distrezi mai mult.
Daca o luam tehnic, cunoasterea viitorului permite alterarea lui. daca o luam mistic.. o dam in destin si alte mizerii, si vei raci pt ca, dupa toate eforturile tale de a te feri, iti va stranuta un nesimtit needucat fix in fata, fara sa incerce sa infraneze in vreun fel bacteriile vitezomane (peste 125km/h) sa se lipeasca de tine.
Daca vreau sa-mi cunosc viitorul? As vrea sa stiu ce voi fi peste 5 ani. Dar asta din cauza unor complexe de situatii ce ma deprima momentan. In zilele bune m-ar durea relativ la 1m in fata de viitor…cola de pe masa prezentand mult mai mult interes.
Oricum, buna intrebare, se poate vorbi ore intregi pe marginea ei.

StefanZ a scris

Ion cand are chef sa faca misto si sa fie sarcastic scrie cate un post care contine o intrebare retorica :)) . In 3 comentarii,el cu v3l0, m-au facut sa rad cat intr-un post intreg. Si totusi, nu, nu vreau sa-mi stiu viitorul. E ca si cum ai juca CS cu coduri.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter