Suntem un neam de alcooliști, afemeiați și curve!

Suntem un neam de alcooliști, afemeiați și curve! ©

Nu o zic eu. O zic cântecele noastre populare! Eram ieri în taxi (da, ieri a fost ziua de ieșit din casă) și ascultam radio. Cred că era Doina (dar care din 2009 motive încă nu au site). Și cum eram eu plictisit – stare ce mă caracterizază din ce în ce mai mult – ascultam versurile:

  • Una își aștepta ibovnicul la ea în apartamentul 83. Cred că asta era Marina Voica (după accent), dar nu bag mâna în foc. Iar asta a fost singura piesă „ne-populară”.
  • Altu’ își bănuia nevasta cum că îl înșeală. După juma’ de cântec, a ieșit încornoratul afară să-și găsească un vecin pe lângă casă.
  • Altu’ se bucura nespus că se face vinul (sau țuica, sau ce naiba era) că are cu ce să se îmbete.
  • Alta aștepta mândruții să vină să le dea gurița (și probabil și altceva, dar la 90 ani+ cât probabil avea tipa, nimeni nu venea).

Și exemplele ar fi putut continua destul de mult dacă nu ajungeam la destinație.

Acum stau și eu puțin într-o parte și încerc să mă gândesc drept: dacă i se traduce unui străin jumătate din repertoriul muzical românesc, ce o să înțeleagă despre noi, ca popor? :w00t:

11 Comentarii

v3l0 a scris

Si alte natii au melodii despre fluturasi, violete si suruburi… sau ce?!?
Ar trebui sa-ti dai ban vreo 2 saptamani pt topicul asta, parol!
Macar daca scriai despre faptul ca 53% din romani sunt de acord cu legalizarea prostitutiei si aprox 30% (am uitat cifra reala) cu legalizarea drogurilor usoare…

darky a scris

Haha, bună remarcă :D

Îmi dădusem și eu seama de ceva asemănător când mă duceam pe la țară și eram nevoit sa ascult vreo 10 cd-uri (mp3! adică multe melodii), dar n-am zis niciodată nimic pentru că-mi era „frică” sa nu greșesc. De manele n-are de ce să-mi fie rușine să fac puțin mișto (puțin mai mult) pentru că .. well, știi și tu motivele :)
Dar de muzica populară, tradițională, muzică ROMÂNEASCĂ (pur românească aș putea spune) nu m-am luat niciodată pentru că mă gândeam că-mi sar românii în cap, că e a noastră și tre’ să ne mândrim cu ea, să ne simțim bine dansând pe ea și bla bla. Și să fim serioși, indiferent de versuri se poate dansa oriunde, de oricine. De la copil mic mic la moș care de-abia se mai ține pe picioare.

Mă rog, versurile nici mie nu-mi prea plac (majoritatea) dar mai sunt și melodii populare (sau cu o trăsătură populară) care sunt chiar foarte mișto (tot la versuri mă refer) :)

mifty a scris

uitashi de rap, nenică???? :))
sau de rock???
norock că lumea știe engleza cam ca iliescu, altfel s-ar duce dreacu „lupta seculară” roackeri vs. maneliști, dacă s-ar prinde roackerii că și metallica au niște versuri la fel de căcăcioase ca flocin salam.
sau gutză…

v3l0 a scris

Da mah… sa avd cum canta Gutza fara putza cateva versuri din „The Unforgiven” sau „One”.
Bine, nu zic ca @mifty se inseala… am studiat si multe melodii, pe alt ritm sau traduse… ar fi poate mai rele decat o manea facuta direct de marii artisti ai urlatului tanguit in microfon.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter