Acer Aspire AS3810TG

Am o jucărie d’asta în teste. De fapt nu chiar teste ci instalări de aplicații. Pagina produsului aici. Atenție, începe cu sunet. Deoarece la ei pe site nu există o pagină doar pentru ACEST model, specificațiile sunt foarte generoase în variații.

Modelul de față are următoarele:

  • Cpu Intel Core 2 Solo SU3500 (1.4Ghz, 800Mhz FSB)
  • 4Gb Ram
  • Ati mobility hd 4330
  • Hdd 320 Gb
  • Display de 13.3 inch, cu… LED-uri. Ceea ce reprezintă o premieră pentru mine pentur că habar n-aveam că există astfel de lcd-uri :|
  • Bateria se laudă că ține 8 ore. În momentul de față icon-ul din system tray arată 75% baterie și o estimare de 7h 30 :w00t:

Jucăria pornită pentru prima dată, are o GRĂMADĂ de aplicații inutile preinstalate. De la jocuri stupide (da, toate din lista aia sunt instalate dar n-am fost prea curios să le rulez) până la google desktop search. Consider că 80 procese pentru un pc NOU sunt cam multe. Oricum, cu toate aceste 80 procese, îmi place cum răspunde. Chiar dacă nu este un dual core, e foarte… snappy.

Primul impact negativ a fost că… are windows în limba română :death: Și nu știu cum ești tu, dar eu cred că anumite lucruri sunt bine să rămână în engleză. Cum ar fi sistemul de operare. Al doilea impact negativ a fost tastatura. Este foarte lucioasă și rămân amprente. Care sunt destul de deranjante din punct de vedere vizual.

În cutia laptopului (care btw, mi se pare că e un pic mai mică decât cea de la Mac Book Pro) este o fițuică pe care scrie că am MS Office de probă. Problema este că sunt atât de multe greșeli (din cauza diacriticelor) încât îți vine greu să crezi că o firmă așa mare ca Microsoft (sau Acer, nu sunt sigur a cui e vina, dar cred că ambele firme au partea lor) permite astfel de gafe.

Am zis că sunt multe aplicații idioate preinstalate? Nu de alta, dar deja au trecut vreo 30 minute și eu tot dezinstalez…

Este primul notebook ce are shortcut pentru system properties (win+pause) pe Fn+F2. Deoarece cu Fn+F3 oprești/pornești bluetooth, credeam că pe Fn+F2 oprești/pornești wireless. Nu? NU! Wireless-ul se oprește din colțul celălalt al notebook-ului, cu un buton d’ăla touch. That’s fucked up! Cine naiba are nevoie de shortcut pentru system properties? :death:

45 minute. Încă dezinstalez programe…

Îmi place că nu s-a încălzit decât foarte puțin. Nu cred că sunt mai mult de 35-40°C pe procesor. Îmi mai place că are și multi-touch. Mama lor de mac-uri… Ce naiba ne făceam dacă nu erau? :w00t:

Tastatura este fix cum îmi place: enter mare, backspace mare, Fn între ctrl și win. Ce mai, tastatura perfectă pentru un notebook! Cu touchpad-ul în schimb… Chiar dacă este multi touch (bine, acceptă doar un pinch pentru zoom și… cam atât) e cam limitat. Nu am găsit opțiuni de configurare iar „gesturi” mai utile consider că ar fi fost „două degete pentru scroll” și alte bunătăți d’astea. Dar nu a fost să fie… În plus, pe lângă problema cu multi-touch, butoanele pentru click sunt destul de aiurea, lăsând impresia de material ieftin.

Yeee!!! După doar 55 minute am terminat de dezinstalat. That was damn fast. NOT!

Mda, nu-mi mai place. A început să se încălzească deranjant de mult. Eu cu gura mea păcătoasă :death:

Hdd-ul pare a fi destul de zgomotos. Nu deranjant, dar mai tare decât alte laptopuri încercate de mine.

Am spus că windows este în română? Au făcut cei de la MS niște traduceri de toată jena. Frate, ori traduci tot, ori nimic. Faci o struțocămilă de doi bani din care nici un power user nu înțelege nimic (că deh, e în românâ!) și nici un regular user nu înțelege nimic pentru că… nu e tradus complet.

Cam atât despre el. Aparent, îl voi mai avea pe cap masă cel puțin două zile, timp în care cred că voi încerca să-l butonez mai cu spor. Dacă e cazul, voi veni cu aduăugiri.

Overall, după două ore de dezinstalări și instalări, îi pot da un 6-6.5. Din 10. Pentru un average Joe ce folosește pc-ul doar la browsing și office, pare o alegere exelentă. Pentru restul însă… Mai puțin.

17 Comentarii

Staicu Ionuț Bogdan a scris

@Cosmin: nu știam man că și macul e la fel :D

@Alexandru: Este genul de produs care ar fi putut să iasă excelent. Dar producătorii s-au zgârcit la materiale (vezi touchpad-ul) și s-au lăcomit la banii luați de la producătorii de jocuri (vezi aplicațiile preinstalate). Pentru un average joe care habar n-are de nimic, cele 50 programe instalate by default vor părea ok. Dar nu sunt….

@StefanZ: bine că te lauzi :w00t:

mifty a scris

duh!!!
m-am uitat să văd ce jocuri sunt alea… și m-am lămurit: jocuri de pizduțe plictisite… nici nu știi câte ajung repetente că stau să se joace jenibilități d’alea!!! ;))

și apropo… dacă nu ești „dezainer” înseamnă că n-ai nevoie de fufoshop, așa că puteai fain-frumos să bagi un linux pe el, și gata!!!
ce, crezi că notepadul din windows e mai bun ca… vim în consolă???? >:P

și era să uit: zici că e un dual core 2, și mai târziu zici că ai fi vrut un dual core 2 că se „mișcă mai bine”.
păi nu e un dual core, tată??? :D

Staicu Ionuț Bogdan a scris

@Marius: azi l-am frecat mai cu spor și bateria a rezistat cu brio vreo 5 ore. 2 ore a stat degeaba, fără wireless pornit pus pe profilul balanced, setat să nu intre în stand by nici notebook-ul, nici display-ul și nici hdd. Luminozitatea era aproape de minim.

Also, am zis mai sus că îmi place tastatura. Well… După ~ o oră de scris la tastatura aia, mi se pare un pic anapoda. Nu știu de ce, dar așa s-a întâmplat.

Restul de două ore le-a petrecut cu luminozitatea la jumătate (și același profil de mai sus, setat în același fel), torrent-ul pornit și download constant (prin wireless) cu 2.5-3Mb. În momentul de față bateria indică 37% rămas (~2.5ore).

Dacă opresc wireless și pun luminozitatea la minim, când e bateria plină arată un ETA de vreo 11-12 ore. Dacă ține 9-10h, ar fi excelent pentru cei ce călătoresc mult și nu au nevoie de conexiune (un office, un film, o muzică în fundal).

Btw, sunetul din boxele integrate este decent. Nu excelent dar cu siguranță nici execrabil.

În urma link-ului dat de Lwr, se pare că acest exemplar este afectat de acea problemă. Dat fiind că suntem în țara în care suntem, mă îndoiesc profund că firma respectivă ar accepta să primească un produs funcționabil. Prin urmare… Dacă merge, bine. Nu merge… Asta e :|

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter