O nouă monedă pentru România

Este, nu așa cum probabil s-ar aștepta mulți Euro, ci… guma Orbit!

S-au scris sute de Mb de blog-uri despre acest lucru, dar azi, am văzut o chestie care m-a pus destul pe gânduri și m-a făcut să-mi pară rău că nu am cumpărat apă minerală…. Stai să vezi:

Am intrat și eu azi în lăudatul și proaspăt deschisul magazin Profi. De unde îi vine numele, nu pot să-mi dau seama, dar sigur nu de la profesionalism. Am căutat în tot magazinul un Lipton, fără succes. Am considerat că nu merită atâta osteneală să-mi scot căștile pentru a o întreba pe tipa care stătea cu ochii pe mine de parcă eram urmărit general (sincer să fiu, așteptam dintr-un moment într-altul să vină mascații să mă înhațe; dar asta e dintr-un alt film).

În fine, după ce am făcut o grămadă considerabilă de produse în coșul ce l-am luat de voie, de nevoie după mine (gardianul de la intrare a insistat să car un coș; cred că e modul lor de evaluare al clienților: Poți să cari un coș? Cumpără! Nu poți? Ne pare rău, nu suntem pentru tine!) am purces voios spre case casă. Chiar dacă sunt trei case de marcat în acest Profi și vreo 10 clienți la coadă, doar una funcționează. Ce? Te grăbești? Noi suntem PROFI :w00t:
În numai 10 minute îmi vine și mie rândul, dar, generos din fire, am lăsat-o pe domnișoara din spatele meu să achite o sticlă de apă. 2.1 lei. Nefericita, i-a întins vânzătoarei o bancnotă de 10lei.

– Nu aveți o mie de lei? Întreabă plictisită și semi-adormită wonder-vânzătoarea.

– Nu…

– Atunci vă dau două pastile Orbit!

– Bine.. (cu un glas abia perceptibil, cu o înjurătură de mame văzându-se pe fața ei).

În acel moment am privit casiera și am lăsat-o să se înțeleagă: Ai avut noroc, dacă eram eu…..

Ca un făcut, suma ce am avut-o eu de plată a fost rotundă (30lei) și nu am avut noroc de lupte Profi :D

Eu zic că BNR nu ar trebui să scoată pe piață mai multe monede (deoarece, așa cum susține, sunt destule pe piață). BNR ar trebui să scoată pe piață gumă de mestecat. Cum ar fi să mesteci gumă BNR? Imaginează-ți vânzătoarea spunându-ți: vă dau o pastilă BNR? Mai bine s-ar da aspirine… Ar elimina multe dureri de cap. Nu?

9 Comentarii

seraphim a scris

Visurat pe arhi.tv, am mai vazut povestea… lame :(, desi primesc si eu gume sau alte chestii la magazin, nu e un capat de tara.

In plus, nu cred ca cele de la casele de marcat sunt vinovate. Daca le ceri, iti dau si monede, insa sunt obligate de sefi sa iti bage pe gat astea.

eddie a scris

Bullcrap, seraphime! Poate nu toata lumea „inghite” gumele alea pe care ti le baga ei pe gat. Prefer sa imi dea 2mii de lei vechi decat o guma din aia care cine stie de cand sta acolo. Intotdeauna cand vor sa imi dea gume eu le cer restul, si culmea ca au sa dea! :)

Pirahna a scris

Eu nu o sa accept vreodata guma decat de la tipa de la care imi iau zilnic paine sau de la aia cu shaorma (ca dupa o masa delicioasa, curat putin dintii).

E vorba de produsele pe care le cumperi. Ca si la cumparaturile online, tu iti alegi ce vrei sa iei. Ei n-au voie sa-ti bage ceva pe gat.

Cum ar fi sa-ti cumperi un tricou de pe ebay dar pe langa el sa mai adauge ei si niste sosete (pe care le platesti) ?
E aceeasi chestie.

Guma aia o platesti … daca vroiai guma, luai de pe raft de acolo.
Daca n-are 2000 de lei, astepti sa faca rost. Daca nu face rost, ii acuzi de evaziune fiscala !

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter