Cum se face jurnalism în Rromânia

Chiar dacă îmi place cum scrie, Cabral face parte din cei ce lipsesc din feed reader-ul meu. De ce? Probabil pentru că îmi place să intru din când în când și să citesc o serie de articole bune. Eh, și ieri a fost una din zilele ALEA. Când am intrat și am citit. Și am citit un articol aparent fără nicio noimă.

Ionuț Popa a trântit un screenshot pe twitter care a lămurit totul. Aici.

Da, ăștia sunt jurnaliștii ăia care brusc au devenit fani Michael Jackson, Laura Stoica, Florian Pitiș și erau cât pe ce să devină și fani Iris (Cristi Minculescu). Pentru ei avem același mesaj ca pentru publisherii fomiști sau advertiserii jegoși: muriți mă. De două ori! :death:

LE: a mai scris și Dragoș Stanca despre fix același lucru.

5 Comentarii

Alex a scris

Existenta articolului e un semn de profesionalism al redactiei. NY Times are necrologuri scrise pentru tot ce misca si conteaza. Daca maine moare Bon jovi in 30 de secunde au publicat necrologul fara probleme.

Aparitia lui ‘publica’ e un semn ca cineva de la tehnic nu si-a facut treaba cum trebui si nu le-a oferit un modul intern unde sa isi poata aranja articolele de genul si sa le publice efectiv doar cand trebuie. Sunt sigur ca toate trusturile au articole de genul pregatite numai ca unele departamente de tehnic chiar stiu cu ce se mananca online-ul si stiu ca asemenea articole daca le scapi sunt bine scapate

Alecs a scris

Problema nu este că articolul există. E normal.
Problema e însă că a apărut…

Dar cum spunea si Alex, problema nu este a jurnalistilor, ci a echipei tehnice, sau probabil un webmaster care a aprobat acel articol fara sa il citeasca.
Din punct de vedere jurnalistic, e normal si logic ca redactia sa aiba pregatite astfel de articole.
Din punct de vedere moral, e infiorator.
Din punct de vedere al webmasterului e prostie.
Deci nu jurnalistii sunt de vina (cel putin nu in acest articol, desi spun cu mana pe inima ca fiecare padure are uscaciunile ei) ci echipa tehnica, ceea ce este cu totul altceva. Nu te-ai luat de persoanele care trebuie.

In rest, numai bine!

Arise a scris

Măi, articolul nu a apărut pe bune pe site-ul antena 3.
http://images.programaresociala.ro/random/Antena3_jegosi.png

În address bar vezi linkul pe care am ajuns din google. (Articolul era deja indexat în google, pe tagul cadir. Irelevant să spun că mai era indexat și pe tagul ianke si tache).

Apoi poti să vezi data la care a fost scris articolul.

Și jos de tot, vei vedea că articolul stătea frumușel în draft.

Deci articolul nu a apărut pe site-ul live. Dar pentru mine, toată treaba nu mi se pare normal, ăsta nu e profesionalism, ăștia sunt doar niște vulturi/ciocli care așteaptă să dea unul/altul colțu’.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter