De ce e aglomerat la Vodafone?

De fiecare dată când trec pe lângă vreun sediu Vodafone, văd aglomerație înăuntru. Da’ aglomerație băi nene, nu glumă! În seara asta am aflat pe pielea mea de ce:

Deoarece am vrut să fac o mică economie la factură, m-am hotărât să scap de extraopțiuni. Intru pe myvodafone.ro, site-ul pentru abonații Vodafone, unde îți poți modifica abonamentul. Cel puțin teoretic. Practic însă, treburile stau puțin altfel: lucruri greu de găsit, timpi mari de încărcare, iar într-un final, când crezi că ai găsit ce ai nevoie, te trezești cu o muie din partea Vodafone: trebuie să suni la relații cu clienții.

Yeee, super tare! Dar, ca fapt divers, un proaspăt abonat cum află care e numărul de informații cu clienții? Oricum, de pe vremea Connex, relații cu clienții se află la *222. Problema nu e numărul în sine. Problema este meniul de la *222. Care este de o stupizenie greu, greu de imaginat. Cu câteva dead end-uri, unde trebuie să închizi „convorbirea” pentru a putea reveni la meniul anterior. Cu diferite intonații, de poți face un preinfarct mic (din care o dai în congestie pulmonară, cum zicea Vacanța Mare :w00t: ).

După aprox 20 minute de frustrări reușesc să întru în legătură cu un operator. Totul se rezolvă în MAXIM trei minute.

Așadar. De ce e aglomerat la Vodafone? Pentru că mulți se duc doar pentru extraopțiuni / informații suplimentare!

BTW, care e faza cu sutele de minute pentru CARTELĂ pe când la abonament ai o… penis? În aceste condiții, care sunt avantajele de a avea abonament? :|

Edit: *222 -> 1330 pentru a intra direct cu un operator.

16 Comentarii

Stefan Alexandru a scris

1. Vodafone e big ass corporation. Se ocupa cu vanzari (making $$) nu suport sau faq. Si Google isi ascunde cu succes paginile de contact.

2. *222 a devenit taxabil acum ceva timp dupa ce multa lume a inceput sa faca prank calls, nu mai stiu exact daca mai poti da de operatori prin intermediul acelui meniu.

3. *555 dai direct de un operator dar apelul este taxat cu 39 centi (small price to pay pentur o modificare de abonament care ti-ar putea salva zeci de euro / luna)

4. Eu am gasit *555 ul dupa cel putin 10 minute de navigat pe jungla aia de site aglomerat, cu usability la fel de mult cat un cartof si etc.

Andrei Ruse a scris

Eu ultima intrebare am adresat-o mai multor angajati de la Vodafone (de ce sa imi mai tin abonamentul).
Si am si exemple: mama a luat o cartela, cu 600min&600sms, si a redus factura de pe abonament cu 550-600RON. Luna asta si-a luat si taica-meu cartela, sa vad si la el cum evolueaza treaba:D. Insa logica Vodafone-ului ramane imbatabil proasta la faza asta.

StefanZ a scris

@Andrei : la fel e si la orange, doar ca se pot face „manevre”, gen : Client : „Bai baieti eu am trafic de x ron luna dar nu-mi convin ofertele asa ca doresc sa-l trec pe cartela” ,Vodafone : „Dar de ce?” , C : „Pentru ca este rentabila oferta de pe cartela, comparativ cu cea de la abonament” , : V „Pai in cazul acesta va dam aceeasi oferta de pe cartela pe abonament. „…La orange merge ;) .

Lwr a scris

Eu am amintiri proaste in general despre Vodafone asa ca nu mai ma abonez in viata mea.

Am o cartela PrePay de la O2 iar cu o incarcare de 15£/luna vorbesc 150min in orice retea si 200 min internationale . Perfect multumit. Ahhh…. internet gratis.

Silviu Nicolescu a scris

Salut,

Pe segmentul abonamentelor, Vodafone include in oferta de laptop-uri un nou model: Acer Aspire One D250, disponibil incepand de la 99 Euro, cu TVA, impreuna cu un pachet special Vodafone Internet Nelimitat, pe doi ani. La telefoanele mobile, Vodafone ofera modelul Samsung Corby, intr-o gama larga de culori, la preturi incepand de la 9 euro, cu un abonament Vodafone 400 pentru doi ani. De asemenea, utilizatorii pot achizitiona, in premiera pe piata romaneasca, noul Nokia N97 mini , la preturi incepand de la 399 Euro, cu TVA inclus, impreuna cu un abonament Vodafone pe doi ani.

Multumesc,

Silviu Nicolescu

Silviu Nicolescu a scris

Salut, din nou,

Ai intrebat care este diferenta dintre cartela si abonament si ti-am dat cateva exemple de telefoane si respectiv un laptop pe care le poti achizitiona la tarife mai bune in cazul in care te abonezi. Un abonament iti permite o mai mare flexibilitate in a alege mixul intre minute incluse in retea si nationale, pachet de date, SMS-uri si MMS-uri. De asemenea, cartela iti ofera avantaje pe o perioada determinata de timp, iar un abonament nu iti limiteaza beneficiile la o durata specifica de valabilitate. Pentru a vedea oferta completa de abonamente de voce, te invit pe pagina https://www.vodafone.ro/personal/voce/index.htm

Multumesc,

Silviu Nicolescu

Staicu Ionuț Bogdan a scris

Frate, las-o dracu, nu am cinci ani, nu trebuie să o dai în chestii corporatiste.
Majoritatea utilizatorilor unei rețele de telefonie (fie fixă fie mobilă) caută MINUTE. Și asta la prețuri cât mai mici.

Deci, care sunt avantajele REALE ale unui abonament? Prietena mea are cartelă și are SUTE de minute. Față de mine, care am abonament și am… fix ce am zis mai sus: p*la!

Dacă tu argumentezi că 50 minute pentru 9€/lună sunt mai convenabile decât 700 minute pentru 4€/lună, promit că-mi fac 10 abonamente. Cum? Pot să-mi iau un telefon la un preț „special”? Diferența de 5€*24, plus lipsa minutelor de la cartelă….

Ce, la abonament ai un tarif mai mic/minut? So fuckin what? La cartelă ai 700 minute. ȘAPTE SUTE!!!

Mixul perfect: 2-300 minute în rețea, vreo 10Mb trafic (un mail verificat când sunt pe drumuri) și cam atât. 30€? Pe bune? Eu văd o afacere mai bună cartela, cu internetul activat când am nevoie (2-3 ori/lună MAXIM). Tu?

Dar răspunde pe bune, fără abureala a la Vodafone ;)

Oricum, poate faceți un manual pentru site….

Ionut Botizan a scris

:)) Eu îs pe cartelă la Vodafone de când mă știu și n-am nici cea mai mică intenție să trec pe abonament!
Uite-aici configurație belea:

* Plan tarifar: SIMPLU – 18¢/min. la orice oră în orice rețea
https://www.vodafone.ro/personal/cartela-vodafone/planuri-tarifare/index.htm#id4

* 700 minute + 700 SMS-uri în rețea + 70 minute naționale si internaționale 5€/lună
https://www.vodafone.ro/personal/oferte-speciale/promotie-la-cartela-vodafone/700-min-700-sms-70-min-nationale/index.htm

* 500MB trafic național Internet + trafic nelimitat în Vodafone live! 3.99€/lună
https://www.vodafone.ro/personal/internet-si-date/internet-pe-mobil/oferta/index.htm#id1

* Super Bonus la reîncărcare una din următoarele: 100 de minute în rețea sau 50MB trafic Internet valabile 1 săptămână
https://www.vodafone.ro/personal/oferte-speciale/superbonus/index.htm

Deci, în total ar fi 8.99€/lună pentru care primești:
* 700 minute în rețea (800 cu Super Bonus)
* 700 SMS-uri în rețea
* 70 minute naționale și internaționale (rețele fixe în Euroap, fixe+mobile în SUA, Canada și Israel)
* 500MB trafic Internet (550 cu Super Bonus)

Dacă nu-ți ajung minutele naționale/internaționale sau poate vrei și ceva SMS-uri naționale, mai sunt disponibile câteva extraopțiuni, pentru sume între 3 și 6€.
https://www.vodafone.ro/personal/cartela-vodafone/extraoptiuni/minute-si-sms/index.htm#natint

Opțiunile și extraopțiunile pot fi activate/dezactivate direct apelând *147#, fără să trebuiască să vorbești cu vre-un operator.
În general, nu pot fi activate simultan mai multe opțiuni de același tip (toate opțiunile de minute naționale, de exemplu), dar am observat că sunt unele excepții.

Web a scris

@Silviu Nicolaescu – parca ai scris in limba de lemn de pe vremuri. In rest poate va treziti si voi, va uitati pe geam si va dati seama ca in momentul in care un utilizator de cartela pierde macar jumatate dintre optiunile alea v-a intors dosul instant. Chestia aia inteligenta cu ‘superioritatea abonamentului’ e din alt film. Din asta sigur nu.
@Ionut – cea mai buna solutie este trecerea pe cartela, sa ii tratezi si tu cu aceeasi pewla cu care te trateaza ei ca abonat. Vrei sa le dai bani – ok, nu – iarasi bine. Mai scade ARPU un pic :P. Alt tratament nici nu merita.

Danut a scris

1000 min vodafone + 1000 mesaje vodafone + 80 min nationale = 5 euro/luna. Cam atat am avut de zis. La orange, e si mai si. Am avut abonament 5 ani. Am trecut pe cartela ( 1400 min orange, 1400 mesaje orange, 70 de min nationale, 6 euro/luna). Cu 11 euro, vorbesc de o sa surzesc la un moment dat, si nu mai dau 3-4 mil pe luna pentru asta ;)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter