Sunt un frustrat, agramat și incult! Și mai presus de toate, MECANIC!

1) Frustrarea§

Comentariu la postul de aici:

Se pare ca n-ai ce face acasa, si esti complexat de mic, ai fost abuzat de parinti, frati sau cunostinte. S-a decis la nivel justitiar mondial ca faci parte dintre cei care impart dreptatea in lume, si esti direct raspunzator cu mediul IT bancar romanesc? Nu-ti convine Banca Transilvania, du-te la alta bai tata bah. Sau arata-le ca tu poti sa le repari greselile, pe gratis.. si daca ii convingi, le ceri 10 mii de euro salariu. Lukra si tu ceva, apoi da-ti cu parerea despre munca altora.Nu-ti prezenta refularile psihice in public.

Din fericire păcate însă, comentariul a intrat în spam. Dar judecând după conținut, sunt șanse mari să fie scris de un angajat al BT.

Să analizăm textul un pic: faptul că ești un client al unui serviciu nu-ți dă dreptul să te plângi de acel serviciu. Ba mai mult! Te face complexat, abuzat de părinți sau frați! Îl plătești? Trebuie să-l folosești cum e, nu trebuie să comentezi. Si ce dacă argumentezi că serviciul e de căcat sau că furnizorul respectiv (în cazul nostru BT) face reclamă mincinoasă? Tu ești un frustrat! Dute la control! Ceea ce ne duce la….

2) Agramaticalități§

Știi ce e mai amuzat decât unu’ care te face frustrat? Unu’ care te face agramat/analfabet. Dar nu oricum! Nu, nu! Te face agramat folosind niște combinații de litere foarte dubioase, refuzând cu încăpățânare orice urmă de cratimă. Sau de semne de punctuație. Și lasă comentarii de genul (citat din memorie, dar destul de exact):

Tiam citit blogul, si am ajuns la concluzia ca habar nai sa scri-i corect. ma mir cum de ai tupeu sai corectezi pe alt-i!

De obicei, tot ăștia sunt cei ce mă înjură:

3) Mecanicule!§

Asta e înjurătura supremă. Ce „pizda mă-tii” sau alte cuvinte de laudă? Dacă îmi zice vreunul „mecanicule” deja văd negru în fața ochilor. „Îmi cresc gheare, păr pe corp și mă transform în mă-sa”, după cum spunea Spike :w00t:

Dar hai să o luăm puțin băbește. Am scris în pagina „Despre mine” că am lucrat într-un service auto. Unde sau pe ce post nu am considerat relevant. Dar acum, după câteva „înjurături” de genul ăsta, mă gândesc că ar trebui să precizez că într-un service auto nu lucrează numai mecanici. Mai sunt vopsitori, tinichigii, electricieni. Dar na, „mecanic” se pare că e cea mai joasă treaptă socială.

Acum să ne luăm de ceea ce se vrea jignire. Ar trebui să mă facă să mă simt aiurea? De ce? Pentru că am muncit? Sau pentru că am evoluat, reușind să schimb alte două medii de lucru complet diferite, ajungând să câștig mai mulți bani decât înainte? Sau pentru că am ajuns să fac ce-mi place?

Deci, cum sunt până la urmă?§

Păi… spre dezamăgirea multora nu sunt nici frustrat, nu am fost nici abuzat când eram mic. Iar cât despre agramat/incult îmi place să cred că știu să scriu cât de cât corect. Iar majoritatea greșelilor mele de scriere sunt… simple greșeli de scriere. Așa numitele typos.

Mecanic? Să fim serioși! Prietenii mei știu că am fost electrician auto. Și în niciun caz nu mă jignește cineva zicându-mi așa. Din contră!

Așadar, tinere ce plin de gânduri urmărești să mă jignești, mai încearcă. :D

4 Comentarii

Marius a scris

HA-HA!

Uita de toti prostii. Romanii sunt capabili sa-i considere pe maturatorii de pe strada cei mai prosti oameni de pe planeta, insa realizeaza cat de cretini sunt abia cand raman someri cu superjobul lor de copiraiteri end onlain strategic planer. Deh, e grele! Astea si carnea de porc…

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter