Jamie Oliver

Despre Jamie Oliver nu știam prea multe până de curând. Îl vedeam din când în când la TV-ul Despinei când mai „zappam” (și îmi dădeam seama că nu pierd mare lucru că nu am TV) și îl invidiam admiram cum reușește să combine diferite ingrediente (dar și vorbe) rezultând o mâncare ce nu pot decât să bănuiesc că e delicioasă.

În urmă cu câteva zile am făcut rost de Jamie’s Kitchen: un fel de reality show în care sus-numitul bucătar alege 15 tineri antibucătărie ce nu prea erau în stare să zică ce gust are o mâncare (cam ca mine, așa :w00t: ) și îi instruiește suficient de bine, astfel încât, în aproape un an de „antrenamente” vor putea fi bucătari pe bune, într-un restaurant adevărat. Partea cea mai mișto este că… reușește!

După ce am văzut primul episod din Jamie’s Kitchen, părerea mea despre Jamie Oliver s-a schimbat de la „mda, știe să gătească, dar îi place să se dea mare” în „wow! tipul ăsta este grozav!”. Dar și părerea asta avea să se schimbe foarte curând…

Așa, și?§

Părerea mea despre Jamie s-a schimbat rapid. Azi i-am văzut speech-ul de la TED. Și din „wow! tipul ăsta este grozav!”, impresia mea s-a schimbat în „WOW! JAMIE OLIVER ESTE GENIAL!”. Investește 22 minute în vizionarea acestui film și spune-mi ce crezi. Îți va schimba (câtuși de puțin) stilul de viață? Măcar te va pune pe gânduri?

8 Comentarii

Marius Tudosiei a scris

Paul, mi-ai dat o idee buna!

care vine din raspunsul la intrebarea ta: te inseli amarnic! din pacate gatitul acasa nu este intotdeauna egal cu mancatul sanatos. Uniigatesc cu cuburi de supa, cu condimente instant care sunt pline de chestii chimice…
altii isi „gatesc” o pizza congelata…

avem nevoie de o educatie puternica in zona asta.
E ceea ce-mi propun eu sa fac: sa-i ajut pe oameni sa vada ca mancatul sanatos este extrem de simplu si nu e mai scump! :)

Paul a scris

@Marius Tudosiei: ai dreptate, intr-adevar gatitul acasa nu este egal cu mancatul/gatitul sanatos, dar, consider ca avem un punct in plus fata de cultura americana.
Avem un mic start, putem educa oamenii sa gateasca sanatos mai facil decat in SUA, unde nu se gateste acasa decat cu ajutorul cuptorului cu microunde(in majoritatea cazurilor).
Copiii romani cunosc legumele, fata de copiii prezentati de Jamie Oliver in clipul din acest articol al lui Ionut.
Le putem arata mai usor drumul cel bun, si le putem arata ca nu este neaparat mai greu sau mai dur drumul cel bun.
Spor cu bacania!:)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter