Doo din maxi-taxi

Că tot îi place unui amic să scriu despre aventurile mele din maxi-taxi, iată că mai am două… hai să-i zicem întâmplări. Deși sunt nemulțumiri.

Eu nu înțeleg șoferii care pornesc aeroterma la maxim și fac 20°C+ în mașină când afară sunt -10°. E diferența mult prea mare de temperatură -> transpiri -> răcești. Vrei să le sporești confortul călătorilor? Te-ai gândit că este destul de probabil ca majoritatea (like.. 99.5%) din călători sunt echipați pentru cele -10°C, nu pentru cele 20°C făcute de tine? Nu? Ei bine, ai rămâne surprins!

Nu știu cum e în alte orașe, dar în Constanța se practică următoarea schemă din partea transportatorilor: cumpără microbuze de marfă după care le transformă (se pun geamuri, scaune și mici briz-briz-uri) și gata mașina de călători. Sunt convins că se întâmplă acest lucru din motive economice, fiind mult mai ieftină o astfel de conversie. Dar oare s-a gândit cineva că microbuzele nu sunt destinate transportului de pigmei? M-am urcat azi într-un astfel de microbuz cu Despina și am rămas surprins de distanța între scaune! Era atât de mică încât nici ea nu avea suficient loc încât să-i dea măcar senzația de comfort. Eu nu m-am putut așeza pe niciun scaun!

Întotdeauna mi-am imaginat cum se testează scaunele astea: se așează un nene îmbrăcat foarte lejer (probabil tricou), cu o înălțime sub medie (max 170cm) drepți. Nu altfel, DREPȚI! Dacă rămân 5cm între genunchii lui și scaunul din față, trece la următorul scaun. Este inadmisibil să existe persoane mai înalte sau îmbrăcate cu ceva mai gros decât un tricou!

Nu, sunt convins că nenea nu a fost un pitic de care au râs toți în școală…

8 Comentarii

SaintLaur a scris

Eu zic ca li se rupe cu temperatura. Avand in vedere ca stau tot timpul in masina probabil de aceea lasa in felul asta.

Intr-adevar , asta era tehnica cu microbuzele de marfa echipate (in Turcia) pentru calatori. Numa’ ca la noi , pentru avutia patronilor, s-a mai introdus un rand de scaune ( „tuning” in Romania desigur), de aceea sunt toate ingramadite.

Dupa cum observi asta se intampla in microbuzele destul de vechi iar noi nu mai sunt deoarece se vor scoate microbuzele cat de curand (ordin de la minister). Daca observi, firmele de transport mai mari deja folosesc minibus-uri.

Staicu Ionuț Bogdan a scris

Dupa cum observi asta se intampla in microbuzele destul de vechi iar noi nu mai sunt deoarece se vor scoate microbuzele cat de curand (ordin de la minister). Daca observi, firmele de transport mai mari deja folosesc minibus-uri.

Bull shit! Ăsta cu care am mers azi era nou-nouț! Nu știu dacă avea mai mult de 1-2 zile de când fusese pus în circulație. Iar GMS mi se pare că e destul de mare pe plan local…

Robert a scris

Las ca nu e in Constanta maxi-taxi ca in Bucuresti. E unul caruia ii intra doar in prima treapta de viteza asa ca merge cu max 15km/h. Sau cele carora le moare motorul la stop si abia il repornesc. Mai sunt si unele in care se inghesuie 30 de oameni.
A, daca treci prin Bucuresti, nu intra in maxi-taxi vara, poti lesina de la miros.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter