Suntem mulțumiți de rezultat!

Ascultam ieri știrile la radio și aud următoarea chestie:

Chiar dacă echipa României nu a obținut nicio medalie, jucătorii sunt mulțumiți de rezultat

(citat aproximativ din memoria mea nu foarte grozavă)

Cum căcat poți spune că ești mulțumit că ai PIERDUT? Că ești un looser? Oare faptul că te minți că ești mulțumit de rezultat te face mai puțin penibil?

Știi, noi nu jucăm să câștigăm, e important să participi. Da, dacă ești la grădiniță și pur și simplu TE JOCI.

Asta seamănă cu berbecii care stau la un loc de muncă cinci luni de muncă și nu sunt plătiți (din varii motive). Pentru ei ar merge:

Chiar dacă nu am luat salariu de vreo juma’ de an, cel puțin suntem mulțumiți că am venit la muncă zi de zi, plătind drumul (și probabil mâncarea) din banii noștrii!

Oooofff….

9 Comentarii

Dragos a scris

In conditiile in care mergi in alta tara sa te antrenezi pentru ca la tine nu ai aceasta posibilitate, in conditiile in care echipamentul sportiv nu este de cea mai buna calitate si in conditiile in care participantii (romani) isi platesc singuri mare parte din cheltuiala de pe durata Olimpiadei (statul le asigura doar transportul, nu stiu sigur daca si cazarea, poate ma insel) eu zic ca „merge” sa fii si multumit de rezultat, chiar daca cel mai bun loc obtinut a fost 11. In alte conditii probabil se aplica ceea ce zici tu.

rashid a scris

Dragos are dreptate. La condițiile pe care le au sportivii noștri „de iarnă” nu te poți aștepta la rezultate bune. În nici un caz… Și ar fi frumos să renunți și la a-i numi „looseri”, oamenii ăștia reprezintă România la Olimpiade pentru că sunt cei mai buni din România la sporturile pe care le practică.

Hai să dăm un exemplu mai stupid:
Să presupunem că tu ești cel mai bun front-end developer din România. Statul nostru te trimite la un concurs international, să zicem Olimpiada de web development. Sunt acolo 40 de alți front-end developeri, cei mai buni din lume. În urma concursului ieși pe locul 32. Nu ai fi mândru că din 7 miliarde de oameni tu ești între cei mai buni 40 la front-end development?

Dragos a scris

Ionut, nu vorbim aici numai de cheltuieli, vorbim si de echipamente si de posibilitatea de a te pregati asa cum o fac ceilalti. Daca nu te poti pregati in acelasi conditii nu te poti astepta la prea multe.
Daca nu ma insel, la editia precedenta am avut ceva probleme cu un bob si au fost ajutati de una din celelalte echipe ca sa poata concura (se poate sa fi inteles eu prost). Pacat, avem sportivi buni dar nu sunt ajutati.

rashid a scris

Dragoș, să nu exagerăm, nu avem cum să știm dacă sunt sau nu sportivi buni, nu știu dacă merită să fie campioni olimpici sau nu. Eu sunt din Brașov și cunosc câțiva băieți care au participat la olimpicele de acum câțiva ani, poate nu meritau să fie medaliați, dar orice s-ar zice, cât timp participi la Olimpice e clar că sunt buni, nu cei mai buni dar acolo, sus în top.

Metal a scris

E bine sa stii sa si pierzi. Pana la urma e o competitie, nu pot lua toti locul 1. Nu?
Dat fiind ca ei concureaza cu „best of the best” din aproape 7 mld de fiintze umane vii … tot e ceva.
(Ah … si tin sa apreciez inca odata modul tau de a permite reeditarea comenatriilor. Sper sa pot face asta pentru Drupal)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter