Sănătate pentru Banca Transilvania!

Eu am renunțat complet la serviciile BT în favoarea celor de la ING. Taxă lunară mai mare, ce-i drept, dar mai puțină bătaie de cap. În plus, homebank-ul merge flawless. Din diverse motive (ce țin de salariu) Despina este nevoită să stea cu minunații ăștia de la BT.

Pentru cine nu știe, accesul la BT24 (aplicația lor de internet banking) se face pe baza unui certificat de securitate și se pupă doar cu Internet Explorer. Iar în versiunile mai noi de IE (7, 8) trebuie să faci nu știu ce setări pentru a putea instala certificatul sufletului. Ca bonus, se pot instala vreo 10 certificate, după care trebuie să… te duci la bancă, faci cerere, aștepți o săptămână, îți vine certificatul, reinstalezi certificatul și te bucuri de o aplicația BT24 cu actualizare la minim 24 ore.

Eh, așa a pățit și Despina: și-a epuizat numărul de certificate și s-a dus la bancă. A primit alt certificat, l-a instalat și… Pam pam! Parola nu mai mergea! Fugi iar la bancă. Ca să nu mai fie problema cu certificatul, a cerut resetarea parolei (cum crezi că se resetează? îți trimite UN PLIC, desigur!) și un nou certificat. O săptămână mai tâziu (adică azi) am mai făcut două drumuri. Unul la ING, să-mi deschid încă un cont (am atât de mulți bani încât nu mai intră într-un singur cont :w00t: ) care a durat aproximativ cinci minute (cu zece minute mai puțin decât a durat să-mi închid contul la BT :death: ) iar al doilea drum la BT. De unde trebuia să ridicăm două plicuri (unul cu parola, celălalt cu PIN-ul pentru certificatul minune).

Ne dă tanti un plic, Despina semnează și dă să plece. Stai fată, că mai trebuie un plic! Ah, da. Se întoarce la fătuca de la ghișeu și îi spune. Tipa face niște ochi mari, mari, mari și spune: „nu e nimic :| Dar stați să mai caut!”. Culmea, mai găsește un plic! Ne dă plicul și ajungem acasă….

Desfacem plicurile.

Primul plic: Parola Dvs este: *********

Al doilea plic: Parola Dvs este: *********

o.O

Într-un final merge cu una din parole. Yay! Schimbă parola și trimite mesaj celor de la BT pentru a-i trimite alt certificat :w00t: Așteptăm răspuns acum.

Bonus§

Deși mi-am făcut contul la ING cu vreo 3-4 luni în urmă, tanti de la bancă m-a recunoscut! Singurul lucru care l-aș avea de reproșat ar fi că doar la sediul unde am deschis contul se pot face operațiuni.

8 Comentarii

Alecs a scris

Foarte tare ! Dar ce, te grabeai cumva? Aveai altceva de facut in afara de a sta dupa dansii ? pacat… Si eu am cont la ING si sunt foarte multumit de el, mai ales ca am facut contul in calitate de student si nu platesc nici un comision, nici unul, nici unul, nici macar unul. Mai mult, au si o dobanda foarte interesanta de 8% pe an la conturile in RON, ceea ce e ‘wow!’. Imi place extrem de mult sa rad de cei ce au conturi la BRD si afla ca li se iau sute de mii de lei pe luna pe cateva comisioane.

marius a scris

pai asta pentru ca fiecare sediu ING din cîte știu eu e de fapt o franciza, de aici și taxele puțin mai mari și problema cu modificările ce se pot face la același sediu tu fiind clientul unei francize ING. cu BT nu stiu ce sa spun nu sunt decat client ING de cand am descoperit cardul :)

dAImon a scris

Man, prin U.S. bancile sunt obligate sa redirectioneze banii catre un alt cont la alegerea ta, fara taxe. In exemplul tau, chiar daca angajatorul vrea sa colaboreze cu BT, BT ar fi fost obligati sa vireze suma mai departe fara sa se amestece.

Visez la prea multe pentru Romania?

A.Faith a scris

decât BRD, mai bine BT.

deși bagă bani în promovare trendy și fac aplicații fancy în Adobe Air (vezi AgendaBT), iar de curând au început să folosească adresele de email pe care le-am declarat în formularele de cont pe care am fost nevoiți să le semnăm (că așa trebuie, așa a zis BNR-ul) pentru newslettere neinteresante, BT tot nu vrea să facă ceva cu BT24. Și le-am dat și mail-uri și nimic, batman, batman! cât de curând o să mă mut și eu la ING dacă nu fac oamenii ceva schimbări!

Bogdan a scris

„Deși mi-am făcut contul la ING cu vreo 3-4 luni în urmă, tanti de la bancă m-a recunoscut! ” e normal, la cati clienti au… stai o jumatate de ora si te uita la BT la carduri intr-o sucursala si vezi cum un singur omulet are cel purtin 15 clienti.. cum draqu sa nu te recunoasca cel de la ing ???! cand la ghiseele lor sufla vantul…

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter