Diplomele Unisoft și PFA

Știu că nu e bine să scriu la draci dar deja simt că nu mai pot.

După cum unii știu, în urmă cu vreo două săptămâni am fost să mă interesez ce trebuie să fac pentru a deveni PFA. Adică am prea mulți bani și m-am gândit să fac un act de caritate și să ajut un pic statul cu ceva bănuți. Cu articolul și discuțiile private și super detaliate ale lui Răzvan în cap, mă duc la ONRC să îmi fac rezervarea de nume.

Cum nu aveam toate actele (mai trebuia acordul asociației), mă duc la proasta jurista ONRC-ului să o întreb dacă totul este ok. Și întreb în mod express dacă diploma de la Unisoft (de programare) este bună. S-a uitat jurista ca flegma’n ciorbă și a zis că e ok. Auzind acestea, am purces la strânsul semnăturilor de la vecini…

Luni merg să depun dosarul.

Tanti de la ghișeu se uită și mă întreabă dacă am fost la jurist și mă mai trimite o dată. Aceeași poveste: „e bună diploma?” „E bună!”. Înapoi la tanti de la primul ghișeu, depun dosarul și îmi dă bilețel pe care scria că trebuie să vin azi să-mi iau Certificatul de Înmatriculare.

Mă duc azi. Dosar respins.

De ce?

DIPLOMA! Diploma de la Unisoft (parafate CPI și ANEFI și FORTI) NU e bună pentru PFA deoarece nu este recunoscută la nivel național (!?!?!). De ce căcat mai e vita cu cabină acolo dacă nu e capabilă să zică: „bă boule, nu mai urca un etaj să depui dosarul, că nu ai diploma bună!” ? Pentru ce e plătită aia? Să mănânce căcat prăjituri? (că asta făcea ultima dată când am fost acolo :death: )

Aparent incompetenta de serviciu de la juridic NU știa asta! Soluția? Până pe 22 martie trebuie să fac rost de o diplomă autorizată sau să am vechime pe cartea de muncă. Cum am avut noroc numai de angajatori super serioși, singura vechime ce poate fi folosită este de… electrician auto :w00t: Altfel pierd cei aproape 200 lei plătiți pentru întocmirea actelor.

Eu am zis că nu mai fac nimic. Despina insistă să mă lupt cu statul pentru a-i convinge să-mi ia banii (deh, doar e criză, cine naiba are nevoie de bani? :death: ). Tu ce zici?

15 Comentarii

nonyhaha a scris

tu ti-ai facut datoria de cetatean al acestei tari… ai studiat, ai obtinut diploma, ai auzit ca trebuie sa declari daca depasesti un anumit venit, ai vrut sa faci asta, te-ai interesat la niste prosti daca se poate cu ceea ce ai, ei au spus ca da, tu ai platit o data taxele pentru inmatriculare, a doua oara nu ai de ce sa le platesti. acum ca ei te obliga sa faci inca un curs din vina unor tampiti nu e vina ta. eu in locul tau as lasa-o asa… si as pune bani de o parte sa ma bat cu ei in instanta, pentru ca sunt mult prea prosti. a da… si noteaza numele persoanelor cu care ai discutat.

Catalin Nicolescu a scris

WTF? Da cu virgula.
1 la mana stiu oameni care au pus de PFA cu diploma Unisoft/CPI, ce-i drept acum cativa ani.
2 CPI are acreditare nationala la cursuri de formare profesionala etc etc.
3. Trebuie vorbit cu un jurist. Eu unu sunt acoperit cu facultatea pe profil, chiar daca nu am incheiat studiile, dar parca nici mie nu mi-ar conveni sa stau cu hartiile degeaba.

Staicu Ionuț Bogdan a scris

Ete că se poate.

Cel mai probabil voi face încă un curs, de această dată ECDL, care are examen cu întrebări de genul:

2. O _________ este o adresă pentru o resursă de pe internet. Care din următoarele completează propoziția? Introduceti raspunsul dvs. (a, b, c, sau d) în fisier_raspuns1. (Î. 2 spatiu liber). [1 punct]
(a) cookie
(b) firewall
(c) TCP/IP
(d) URL

În urma a astfel de întrebări voi fi autorizat să fac site-uri :death: Dar o diplomă pe care scrie „Pagini dinamice cu Php și Mysql” nu e bună. Mortii mă-sii…

Razvan Radu a scris

In primul rind eu sint de vina pentru ca Ionut s-a luat dupa mine ba mai ma si stresat :) cu tot felul de intrebari tehnice, am facut si o terapie de grup sa nu aiba probleme cu dosarul.

El era stresat de cind ii explicam cum se completeaza formularele ca o sa fie super cozi pe la ONRC si cind a depus actele era supe rincintat ca nu a stat la coada toata lumea a fost super amabila …

Ionut avem 4 solutii la problema ta

– facem impreuna un IF pe diploma mea 50 – 50 % si la total incasari am 99.99 %, tu faci partea de programare iar eu facturile :)
– pui la bataie diploma de electrician auto completezi niste coduri caen ce au legatura cu asta si pe facturi scri depanare site probleme electrice (cind am de schimbat becuri la masina stiu pe cine sa sun)
– prelucrezi actuala diploma in Photo Shop si scri pe ea tot ce vor tipele de la ONRC
– faci cursul adica dai examenul la GMB si cu okazia asta iti treci si pe cartea de munca calificarea respectiva.

Legat de fostele locuri de munca tehnic vorbind tu neavind calificare pe programare nici eu nu aveau cum sa te angajeze pe asa ceva deoarece aveai nevoie de diploma sau macar sa ai trecuta in cartea de munca diploma asa ca nu te mai razbuna pe cei de la Logiteck ……

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter