Meniul zilei – 16 martie 2010

Salată Tabouleh căreia am cam uitat să-i fac poză. Chiar dacă nu mă dau eu în vânt după cous cous, a ieșit ok. Mult pătrunjel, multe roșii și a ieșit bună. Ca abatere de la rețeta inițială, am pus o roșie cu tot cu semințe. De ce? Mi se părea mult prea uscată.

Am primit cadou Jamie’s America de curând și mi-au făcut cu ochiul navajo flatbread. Și le-am încercat și eu. Cum nu am curte pentru grătar, am făcut într-o tigaie-grătar de fontă (habar n-am cum se numește exact). Și au ieșit excelente. La unele am adăugat chimen, la altele oregano, le-am întins regulamentar cu făcălețul până au ajuns la o grosime decentă (nici prea-prea, nici foarte-foarte, fix cât să se coacă fără să se ardă) și le-am aruncat în tigaia minune.

Și cum pâinicile de mai sus nu mergeau goale (doooh) și nici cu cous cous (double doooh) am făcut și un humus rapid. Atât doar că am pus jumătate din cantități.

Desertul a fost… Orez cu două feluri de lapte :w00t: Am fiert orezul (vreo 100g) în lapte (vreo 600ml) alături de un stick de scorțișoară și am lăsat să se răcească un pic. Un sfert de ceas mai târziu am pus toată șmecheria în blender, am adăugat vreo 200ml lapte de cocos* și am învârtit butonul magic. După ce am amețit toată compoziția, am pus-o în farfurii, am răzuit puțină coajă de portocală și am „ornat” cu câteva feliuțe de portocală. Rezultatul nu prea arată a orez cu lapte (după ce l-am zăpăcit în blender, nu prea rămăsese nicio urmă de bob de orez), dar arată bine:

* Am aflat azi (da, știu, rușine mie!) că laptele de cocos nu este zeama aia din nuca de cocos. Se face prin stoarcerea părții albe din nuca de cocos și este… alb. Doar că este uuuun pic mai păstos decât laptele de vacă.

Bonus 1§

Într-un final, după lungi căutări în mai toate magazinele mari ce au un sector generos de chestii legate de mâncare din Constanța (Carfur, Real, Metro, Mega Image) am găsit Tahin (pastă de susan). În Piața Griviței (pentru cine este din Constanța, desigur) este o măcelărie turcească. Nu știu exact ce străzi sunt acolo dar este fix pe colțul pieței. Costă vreo 13 lei un borcan de 300ml.

Bonus 2§

Încă mai ținem de South Beach. Dar având în vedere că azi s-au împlinit primele două săptămâni, ne-am permis să călcăm puțin strâmb și să băgăm doar făinoase în noi :w00t: Pentru mâine însă, am pus la marinat niște pui în lemongrass pe care urmează să-l fac pe grătar. Cred.

Bonus 3§

L-am văzut pe Adi Hădean la Euforia TV :D Foarte amuzant tipul iar brownies făcute de el arătau într-un mare fel. După câte făinoase am băgat azi în mine, deja mă cam mustră conștiința. Dacă făceam și d’alea…

Bonus 4§

Despina îmi șoptește că tigaia minune se numește tigaie grill. Așa o fi, cine sunt eu să o contrazic?

3 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter