Produse Bio. Produse dietetice.

De când am început dieta minune (dar și de când am început să gătesc) am început să fiu din ce în ce mai atent la ce cumpăr. Citesc etichetele, caut alimente proaspete, mă uit mai atent ca niciodată la termenul de valabilitate și alte bucurii d’astea.

Ca o mică paranteză despre termenele de valabilitate, producătorii de lapte pot să sugă cuc și tot nu mă conving că laptele ăla de ține minim trei luni este perfect natural. Nu cred și pace, oricât de UHT ar fi el…

Și închidem paranteza și revenim la produsele noastre.

Cum în primele două săptămâni (ce tocmai s-au încheiat în urmă cu vreo două zile) nu am avut voie zahăr, am început să căutăm chestii… fără zahăr. Și am aflat că există ciocolată fără zahăr, dulceață fără zahăr și… miere fără zahăr o.O . Desigur, alături de multe alte produse alimentare. Și mi-am cam făcut un obicei ca în orice magazin mare în care intru să mă duc la raionul de produse dietetice.

Supermarket-ul Real§

(na, că fac reclamă :w00t: )
Raftangii (cei ce aranjează rafturile) de la Real consideră că Bio = Dietetic. Pe bune? Să-i spui lui MUTU că Nutella Bio este dietetică sau că îndulcitorul artificial este Bio :death:

3 Comentarii

birkof a scris

Deci, te-ai prostit si tu de tot. Pai tu mai crezi in tot ce cumperi din supermarket?!
Pana acum, de curand, credeam ca cele mai „mancabile” produse sunt cele pe baza de peste, insa s-a dovedit ca pana si alea sunt pline de mizerii. Deci, in concluzie, nu mai mancam nimic! :)

Eu am inceput sa umblu din „sat in sat” pentru a cumpara produse cat de cat naturale (le ridic direct din poarta taranului). Nimic nu se compara cu un ou de tara, cu o pasare sau o bucata de branza :D. Sunt multumit pana acum, insa sa vedem ce ne rezerva viitorul.

Arise a scris

Faci o ușoară confuzie aici și este normal pentru nivelul tău de documentare. :)

E bine că ai înțeles că trebuie să eviți carbohidrații simpli (adică zahărul) dar ai căzut în capcana „răspunsului insulinic”.
Da, dacă consumi îndulcitori, nu ai parte de un răspuns insulinic așa cum ai la zahăr, dar organismul tău oricum va sesiza „dulcele” și te vei îngrășa.

Acum trebuie să faci o diferență între dulcețuri cu zahăr adăugat (sucroză) și cele fără pic de zahăr adăugat, adică cele care sunt dulci doar datorită proprietăților fructului în sine, dar pline de fructoză. Fructele sunt dulci pentru că au… zaharuri în ele. Când le fierbi pentru conserve/gemuri/compoturi, chiar dacă nu adaugi zahăr, cantitatea de carbohidrați din ele este mare.

Chestiile alea fără zahăr pe care le cauți au zahăr.

Ca să fie simplu de urmărit pentru început, pune un semn de egal între termeni, adică obții în principiu:
glucoză = fructoză = zaharoză = sucroză = zahăr = carbohidrați simpli = carbohidrați

Toate sunt zaharuri, dacă dieta ta spune să te ții departe de ele, nu are rost să te minți singur. :)

Îmi pare rău dacă te-am dezamăgit… :P

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter