Sunt PFA

Gata, mi-am luat certificatul de înregistrare. Mai trebuie să fac drumuri la finanțe, sănătate, itm & shit. Voi detalia după ce termin cu tot.

8 Comentarii

v3l0 a scris

E atat de simplu sa devii PFA, nu are nici o legatura cu infiintarea unei firme de exemplu, incat retard sa fi si tot te descurci. Problemele sunt altele:
– daca te faci platitor de TVA ca sa poti da numarul de TVA unui furnizor international… nu-ti spune nimeni ca tre sa te duci sa=-ti ridici certificatul de TVA (abia apoi devine activ si verificabil in baza de date internationala a platitorilor de TVA);
– ca si la firme esti sufocat cu mizerii de la bun inceput: registru uni plus alte catastife obligatorii, casa de marcata – daca lucrezi direct cu clientul, trebuie sa depui declaratii (nu-s grele, da’ daca nu le depui… o pui!), in CT este minunata taxa de liniste pe care trebuie sa o platesti in vreo 30 de zile de la infiintare, tre sa-ti semneze vecinii ca-s de acord cu pfa-ul daca iti faci sediul social in apartamentul de la bloc (CHIAR DACA nu ai program cu clientii la sediu!!!);
– ti-ai facut PFA. Si acum?!?

Anghe a scris

Dar de ce ai facut asta? Unii isi doresc asa de mult sa lucreze la negru, sa nu dea sute de milioane pe impozit si amenzisi tu iti faci pfa. Daca vrei sa dai neaparat un 16 % din profit puteai sa imi zici si iti dadeam numarul meu de card… daca tot simteai nevoia sa dai bani cuiva.

Oricum mult succes cu pfa-ul, o sa fii ferit de controale ca esti pfa dar tot trebuie contabilitate :D

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter