Puțină dreptate

Ah, m-a uns la suflet!

Via.

10 Comentarii

mFlorin a scris

Niciodată nu i-am putut înțelege pe-ăștia de se bagă în cușca leului să se bată cu el, sau în arenă cu un taur. Ok, for entertainment, dar dacă mori asta e.
Dacă îi cade cuiva o vază în cap și moare, îmi pare rău pentru el, dar dacă cineva se bagă în cușcă cu un leu și moare, asta e, indiferență totală din partea mea. El a ales să facă asta :-?

v3l0 a scris

Nu’s de acord nici cu tragedia umana, dar in nici un caz nu sustin nici o tragedie animala.
In tarile in care se practica coridele s-au facut sondaje si 50 pana la 70% NU SUNT INTERESATI de acest gen de distractie si chiar cer desfiintarea ei. Normal, exista cativa fanatici batrani care tin la traditie si probabil formeaza o mana de tineri imbecili in aceeasi directie, dar eu chiar sper ca mizeriile astea se vor opri vreodata.
Macar astea sa nu mai fie, ca de oprit anumite popoare asiatice din mancat pisici si catei… slabe sanse!

mitica a scris

Bai la cum sangera ala pe gura, ori i-a plesnit ceva si mai avea cateva minute pana se intindea hemoragia interna, ori i-a spart taurul buza .. ceeace mi se pare putin probabil.
Impresionant cum il protejeaza aia .. au semnat ceva inainte? sau erau rude ? eu nu am as fi facut asta, si consider ca sunt una din cele mai de treaba persoane pe care le cunosc :)).
Oricum sper sa nu fi murit ala …dar sa fi ramas o leguma sau ceva de genul asta … imi pare rau si mie ce se intampla acolo ioane dar ESTE O TRADITIE. Si spre deosebire de noi chiar tin si mai mult la asa ceva. E ca si cum taiam noi mielul de paste, sau porcu … in fiecare zi.
Si daca stau sa ma gandesc mai bin ce kkt vroia sa fac ala ? deci a asteptat efectiv sa dea cap in cap cu taurul.

Anatema a scris

Cand te joci cu focul,la un moment dat o sa te arzi.Traditii cretine si tampite.Va mai mirati de ce au existat cruciade si inchizitie?Astia sunt oameni scelerati.Eu am vazut la TV niste surferi din Australia care fusesera atacati si mutilati pe viata de rechini.Stiti ce ziceau ei?Ca este vina lor,ca rechinul e animal.Dar in acelasi timp n-au renuntat deloc sa faca surfing printre rechini.Adica si-o cautau cu lumanarea.Ce sa mai faci cu astfel de oameni imposibili?

v3l0 a scris

@Anatema – ai postat ca sa te dai interesant si…tot nu esti.

Acum sa-ti explic postul lui Ionut, ca sa intelegi ca aici nu era vorba DELOC de oameni care isi pun viata in pericol in mod constant si/sau inconstient, cum ai perceput tu:

CORRIDA – Luptele cu tauri – nu sunt un sport tocmai corect, toreadorul neintalnind, cum cred multi, un simplu taur in arena. „Taurul”, cum il percepem noi, intra cu un handicap major in arena, din mai multe puncte de vedere:

– este drogat, deci are functiile motore mult mai dezorganizate decat de obicei si ii este afectata si vederea;
– vederea taurului este oricum destul de slaba, si nu vede nici o culoare, nici macar rosul care se presupune ca-l enerveaza;
– inainte ca matadorul sa se „lupte” cu taurul se mai intampla niste chestii foarte importante. Taurul este intai infruntat de picadores si banderilleros, acestia avand cai cu platose pentru a fi protejati de atacurile furibunde ale taurului care, desi drogat, inca este sanatos. Picadores si banderilleros infig tepe si lanci in muschi aflati in puncte cheie de pe corpul taurului, asigurandu-se ca taurul va sangera in continuu de-a lungul intregii lupte si ca gatul sau este predispus la rupere si expus la taierea cu sabia matadorului.

Asadar „lupta” este incorecta, „taurul” nu are sanse procentuale prea mari.
Ironic, unii tauri ofera surprize. Nu prind drogurile la ei, picadorii nu nimeresc cu lancile fix muschiul dorit sau taurul vrea sa razbune memoria familiei sale ( :) ) si cate un matador isi ia niste coarne in buci sau in stomac.

Cu ocazia „victoriei” taurului (de scurta durata, ca este ucis imediat de picadori si banderilleros), unii dintre noi pot vedea u pic de justitie in mijlocul macelului astuia care n-ar trebui de mult sa mai existe in lumea moderna.

¿me entiendes Anatema?

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter