Am jucărie nouă: victorinox !

Excepând cazul în care ești pe blogul meu pentru prima dată, cu siguranță știi că de ceva timp m-a apucat pasiunea gătitului. Și ce bucătar e ăla care nu are un cuțit bun, eh? Prin urmare, m-am apucat să caut peste tot un cuțit bun la un preț rezonabil (la o adică, nu sunt un bucătar ATÂT de bun să îmi iau un cuțit de 100€+).

Din fericire însă, AG Comexim este în România. Și are cuțite Victorinox! Entuziasm maxim. Le trimit un mail și…

Știi cum sunt firmele românești, da? Mai ales acum, că e criză: nu răspund la mailuri, nu răspund la telefoane, ce mai, se poartă de parcă n-ar avea nevoie de clienți. Ei bine, surpriză! Mi-au răspuns la mail în vreo 15-20 minute!

Dar entuziasmul meu a durat puțin: cuțitul minune nu era pe stoc :( În schimb, mi-au recomandat alt cuțit și au avut suficientă răbdare să-mi răspundă la fiecare întrebare. Și au fost multe întrebări, pentru că s-au strâns vreo 20 mailuri :D Prin urmare, mi-am luat jucăria asta.

Cum este?§

WOW! Nu știu cum se va păstra tăișul în timp, dar cel puțin pentru moment sunt impresionat maxim. Comparativ cu vechiul cuțit – care consideram că era „ăla bun” – ăsta e laser, frate! :w00t: Puse unul lângă celălalt, vechiul cuțit pare un băț… Și partea frumoasă este că… a costat doar 72 lei. Adică de vreo trei ori mai mult decât vechiul cuțit :D

11 Comentarii

Staicu Ionuț Bogdan a scris

Ce naiba poti sa intrebi la un cutit inafara de “cat de mare e” si pe ce culoare vine?

Dimensiunea lamei (lungime, lățime, grosime), cât de mult se duce lama în mâner, din ce e făcut mânerul etc etc etc :)

@Ionut: Chiar, cu lama ceramica ai incercat?

Nu am încercat. Uneori pot fi destul de neîndemânatic și parcă n-aș vrea să mi se… spargă cuțitul dacă îl scap sau îl trântesc prea tare pe masă :w00t:

Staicu Ionuț Bogdan a scris

Marius, mulțumesc pentru comentariu.

Lungimea lamei este de 18cm. Cât se duce în mâner nu știu, pentru că ar însemna fie să-l bag la raze X, fie să rup mânerul.. Mânerul este făcut din fibrox. E un material ușor, poros (ceea ce înseamnă aderență sporită) și foarte comod de ținut în mână (atât mie cât și prietenei mele ne „vine” excelent).

Despre grosime nu pot să-ți zic mare lucru. Cert este că este suficient de subțire să poți tăia un cățel de usturoi în MULTE felii :D

Iar despre lățime, trecând de entuziasmul inițial, aș zice că s-ar fi putut pune încă cel puțin jumătate de centimetru. Dar cum cuțitul NU este „cuțitul bucătarului” (parcă este un cuțit de carne), este suficient.

Tot despre lățime: depinde cât de mare ai mâna și de cum știi să tai. Dacă ai degete groase și vrei să tai cam așa, nu prea vei reuși fără să-ți lovești buricele degetelor de tocător. Pe mine personal nu mă deranjează foarte tare deoarece mânerul stă în afara tocătorului (care are o grosime generoasă, 1.5-2cm) atunci când tai.

La un preț de vreo trei-patru ori mai mare poți lua un Global G2, care este un chef knife adevărat.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter