Când critici?

Stăteam și reflectam azi la situația de aici. Pe scurt, Răzvan, având nevoie de o firmă de catering în general și pizza în special, i-a contactat (pe mail) pe cei de la EVO Pizza pentru un soi de colaborare: clienții lui Răzvan sună la pizzerie, iar firma respectivă livrează în locul respectiv. Răzvan nu primește comision dar chiar și așa ar fi o chestie win-win: pizzeria are clienți permanenți iar Răzvan are clienți mulțumiți (că au ce să halească).

Așa, după cum spuneam, i-a contactat pe mail pe cei de la EVO pentru o astfel de treabă. Câteva zile mai târziu, nu a primit niciun răspuns. Lag, lag, dar nici chiar în halul ăsta! Le mai dă un mail, tot nimic. Încă un mail, încă un buzz pe messenger, se duce chiar la ei să vorbească fix cu managerul (care nu era acolo) și… Chiar dacă îți vine greu să crezi, tot nu a fost sunat (!!!).

Cum a înșirat povestioara la mine pe blog, cum bossu’ de la EVO s-a autosesizat și i-a trimis un mail cu mustrări. Nu știu ce i-a zis, dar cert este că l-a mustrat, probabil pentru… reclamă negativă!

Când NU e bine să critici pe cineva?§

Păi… Dacă zic: Zoso e prost! Și atât. Ce se va întâmpla? Probabil voi avea un frigider mai plin, câteva replici pe twitter sau chiar o mențiune la el pe blog (yay, cine nu-și dorește să fie menționat într-un context de genul „ăsta e idiotul care mă înjură”?)

Când e bine să critici ceva/pe cineva ?§

În schimb, dacă zic: Zoso e prost deoarece a făcut… (sau a zis…), atunci am șanse mai mici să „mi-o iau”. Uite, în situația asta critica e ok. Ai argumentat de ce EVO a fost nașpa (după mine nașpa RĂU! dacă mi se întâmpla mie asta, scriam pe blog de ei câteva zile la rând! :w00t: ).

Băgați bine la cap ce zice Răzvan:

Poate inca nu ati inteles dar fiecare client este important cel putin pentru mine, fie ca maninca o chifla sau comanda de 1 000 ron.

Un Comentariu

StefanZ a scris

Ce pretentii , tu nu stiai ba ca e criza si ca firmele nu mai au bani de telefoane ? … Nu, acum lasand gluma, foarte nasol, daca un manager face asa ceva. Oricum , daca as fi in locul lui Razvan as refuza acea firma daca m-ar suna (dupa toate cele intamplate). Legat de citatul de mai sus „..fiecare client e important..”, am simtit asta pe pielea mea, chiar daca am stat decat o ora in preajma lui. Un om de nota 10, care are habar ce-nseamna un client multumit.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter