Mărimea contează!

Știi care e unul din marile mituri urbane?

„Dacă faci baschet sau înot vei crește în înălțime”

Cred că o porcărie mai mare nu se putea spune copiilor frustrați de înălțimea aparent insuficientă!

Serios acum, ai văzut mulți oameni cu o înălțime mult peste cea a părinților? Înălțimea este o trăsătură de familie, este în gene. La fel cum e și culoarea pielii, a părului (câți blonzi ai văzut cu părinți bruneți?) sau a ochilor, la fel e și cu înălțimea. Genetică! Da, vei fi mai înalt decât părinții/bunicii tăi, dar nu te aștepta să ai mult peste! Dacă ei au 150cm înălțime, nu te aștepta ca tu să ajungi la 195. Doar dacă stai prin Cernavodă s-ar putea să ai puțin noroc. :w00t:

Da, sportul – oricare ar fi el; condiția este să implice efort fizic – ajută la o dezvoltarea frumoasă a musculaturii, dar altfel… Nu!

Hai să-ți spun cum e să fii mai înalt decât ceilalți, vrei? Nu sunt extrem de înalt, dar suficient de înalt să îi fac pe alții să se uite și să-și dea coate zicând „uite cât de înalt e ăla”. Am 196cm înălțime, deci îți povestesc din experiență.

  1. Fiind puțin mai înalt decât părinții tăi, care la rândul lor sunt mai înalți decât bunicii tăi, ai șanse mari ca atunci când te duci în vizită la bunici să le muți ușile. Cu capul. Astfel, mi-am format un reflex să las capul jos de fiecare dată când intru într-o cameră. Pură precauție.
  2. Datorită înălțimii ți se va dezvolta și laba piciorului. Doar nu te aștepți să ai 2m și să porți 42. Așteaptă-te la numere mari, peste 46. De fiecare dată când te vei duce să-ți cumperi încălțări va trebui să cumperi fix ce găsești. Nu vei putea spune că nu-ți place culoarea, că nu-ți place modelul sau mai știu eu ce fițe. Pentru că se găsesc atât de greu încât nu îți vei permite să faci nazuri cu privire la aspect (mai ales când vrei să-ți cumperi altceva decât pantofi sport). În plus, de fiecare dată când vei intra în magazin, vânzătoarele se vor uita ciudat la tine, vor chicoti și, amabile din fire, îți vor oferi pantofi cu două-trei numere mai mici. Că deh, nu se știe niciodată când te răzgândești!
  3. Din aceeași cauză – înălțimea – vei avea probleme și cu hainele. Numere mari se găsesc dar se găsesc la un raport dubios. Mulți producători consideră că dacă ești înalt, automat ești și lat. FALS! Chiar dacă sunt înalt, sunt destul de atletic (zic eu) și nu am nevoie de haine largi (bine, nici nu vreau haine mulate! :w00t: ). Ai idee ce greu găsesc niște pantaloni (jeans) buni? Pe lângă toate astea, să nici nu te gândești că vei prinde produse la reducere! Nici la pantofi, nici la haine. În plus, prețurile nu sunt tocmai mici, comparativ cu restul hainelor, de măsuri „normale”.
  4. Dureri de spate și de genunchi. Fiind înalt, trebuie să stai de foarte multe ori puțin cocoșat. În timp, cocoșeala asta dăunează grav, devenind o sursă constantă de durere. Mai mare sau mai mică. Idem și pentru genunchi.

Sunt doar câteva treburi. Sunt și avantaje, ce-i drept, dar aș renunța cu plăcere la ele doar pentru a avea cu 10-15 cm mai puțin. Da, mărimea chiar contează!

8 Comentarii

ana lisca a scris

ehh.. nici o problema!
daca mergi in state acolo sigur o sa gasesti si haine si papuci si la pret intreg si la reducere.
la ei marimile medii pentru barbati incep de la 8 jumate chiar 9, si desigur… o sa fie adidasi toti! but then again you won’t care! (comoditatea e tot ce conteaza!!!) :))

Andi a scris

Eu am tot cam 1,96 si n-am facut niciun sport. Ma rog, am jucat doar fotbal in pauze si in timpul liber… Cu jeansii cam am probleme, stau pe mine ca pe gard :)) ce-i drept m-am mai ingrasat acum si parca se vede un pic mai bine. La incaltaminte n-am avut probleme, port 44 si nu e chiar un capat de tara.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter