Apa plată (fără lămâie, desigur!)

În speță apă. Pentru că apa de la robinet are gust de … (de fapt nu contează ce gust are, pentru că eu la chimie am învățat că apa NU are gust) eu am început să cumpăr apă plată. Aia bulbucată nu îmi face prea bine pe la stomac.

Teoria conspirației§

Înainte să o întâlnesc pe Despina cumpărarea apei plate mi se părea un snobism dus la extrem (cam la același nivel ca ăia care se duc cu mașina la muncă în condițiile în care „munca” este la 5-10 minute de mers pe jos). Prin urmare, când am văzut că ea cumpără apă plată i-am făcut teoria chibritului, spunându-i ce gest inutil face și că își cheltuie banii razna (nu Vivi, tu îi cheltui – și acum dar și atunci – cu înțelepciune pe țigări, deci stai liniștită!). Mi-am schimbat părerea când am băut apă de la robinet: gust oribil, o culoare dubioasă (care iar nu contează ce culoare avea pentru că tot la chimie am învățat că apa nu are nici culoare!). Asta în condițiile în care, la mine acasă, apa de la robinet mi se părea perfect potabilă!

Încet, încet, apa de la robinet a început să nu mi se mai pară prea potabilă. Deh, mă spurcasem cu apă plată. Și am ajuns la punctul în care gustam apă de la robinet și mi se cam făcea rău. Nu știu dacă s-a schimbat ceva în apa de la robinet sau apa plată era „tratată” (da, aici fac toți conspiraționiștii să roșească de rușine că nu s-au gândit ei primii la asta!), dar apa potabilă nu prea mai e… potabilă!

În plus, am observat că unele mărci de apă nu… țin de sete. Beau și beau în gol. În zece minute iar mi se face sete. :w00t:

Înjurăturile§

Dacă nu mi-ar citi maică-mea blogul (săr’na mama!) probabil le-aș umple frigiderele unor îmbuteliatori de apă. Cum dracu să pui apă până în gura sticlei? Unde e logica? Chiar crezi că se satură cineva cu ăia 50ml pe care îi pui tu să fii mai cu moț? Nu poți desface sticla cum trebuie (da Carpatina, de tine vorbesc!) pentru că nu ai cum să ții sticla și să răsucești capacul pentru că începe să curgă. Apoi, nu poți băga pompa cum trebuie pentru că… dă pe afară, desigur. Pentru că Arhimede (de fapt nu el, ci profa de fizică, dna Preda – săr’na doamna profesoară!) – de această dată la fizică – m-a învățat că un corp scufundat într-un fluid este împins de către fluid, de jos în sus, cu o forță egală cu greutatea volumului de fluid dezlocuit de către corp. Altfel spus, furtunachele de la pompă are un volum. Și când îl înfing în apa din sticlă, apa dă… pe afară.

Iar cei de la Carpatina nu sunt singurii care procedează așa :death:

Uneori mă întreb dacă este cineva care testează produsele înainte să iasă pe piață o.O

6 Comentarii

ddumi a scris

de cativa ani de zile bem acasa numai apa plata, aia de la chiuveta este oribila si cu un gust sec (aceasi problema este si la munca), si DA! prostii umplu bidoanele pana la refuz si cand vrei sa pui pompa dai pe langa.

Pana la urma noi pentru ce platim „apa potabila” daca ea nu este buna de baut?! si-a pus cineva intrebarea asta?

D a scris

In Iasi apa este oribila. De 8 ani, de cand sunt mutat aici, am baut de maxim 5 ori apa de la robinet. E calda, are gust de glod si culoare de albicioasa si cateodata maro. Acum imi iau cate un bax de apa minerala de cand am renuntat in totalitate la sucuri.
Cand ma duc acasa, la Piatra Neamt, stau cateva minute in fata robinetului, apa rece, incolora, inodora, exact cum trebuie sa fie si chiar mai mult, bei de nu te mai saturi.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter