YUI Compressor

YUI Compressor

Yahoo a lansat cu ceva timp în urmă un utilitar ce îți poate compresa codul JS sau CSS destul de mult – YUI Compressor. De fapt, acest utilitar șterge comentariile și pune tot codul pe o singură linie. Nu ți se pare mult, nu? În cazul unui fișier cu sute-mii de linii, chiar se cunoaște ceva ;)

Cu toate că Julien Lecomte a scris mai multe despre acest subiect, eu vreau să îți arăt o cale de a face compresia o chestie banală, ce te scutește de command promt, totul reducându-se la două click-uri (pe numărate, da? :D )

Pasul 1 – Environment Variables

Pentru a seta Environment Variables, apasă tasta WIN + PAUSE sau click dreapta pe My computer și alege Properties apoi tab-ul Advanced -> Environment Variable. Din lista System Variables alege PATH apoi apasă EDIT iar la Variable Value trebuie să adaugi calea spre directorul în care se află java.exe. În cazul meu, java.exe se află în C:\Program Files\Java\jre1.6.0\bin. Calea se adaugă cu punct și virgulă înainte (că e frumos să le lăsăm și pe celelalte lângă java, nu? :P ) . După toate acestea, dai un restart.

Pasul 2 – Fișierul Batch

Începe, așa cum probabil NU te aștepți, cu un download. Cu download-ul utilitarului. După ce dezarhivezi ultima versiune, în directorul build vei găsi un fișier de genul yuicompressor-x.x.x.jar. Unde x.x.x este versiunea. La momentul scrierii acestui articol, versiunea este 2.2.4.

Copiază acest fișier în același director cu java.exe și redenumeștel în y.jar. Nu este obligatoriu, dar am considerat că este mai simplu :D

Creaza un fișier txt și redenumește-l în js.bat, click dreapta pe el -> edit și adaugă următoarea linie

java -jar "C:\Program Files\Java\jre1.6.0\bin\y.jar" %1

Salvezi și…. gata. Pasul 2 :P

Pasul 3 – Click dreapta -> Compress

Deschide My computer -> Tools -> Folder Option -> Tabul File Types iar în lista ce se deschide, caută JS apoi apasă pe butonul Advanced -> New iar în câmpul Action scrie ce vrei să apară la click dreapta. În câmpul Application use to perform action adaugă calea spre fișierul js.bat de la pasul 2.

După toată treaba asta, apasă ok până îți dispar toate ferestrele apoi caută un fișier JS prin calculator pentru probe : click dreapta -> compress.

That’s all :)

Pe această cale îmi mulțumesc lui Raz pentru idee :D

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter