Cât costă un HTC Desire la Vodafone?

La Emag, HTC Desire costă aproape 1900 lei. La cursul de azi, conform Google, asta înseamnă aproape 460 euro. Cât costă la Vodafone?
Varianta „la liber” (dar codat în rețea, cum obișnuiește Vodafone) costă 450 euro. Varianta cu abonament… Ei, dragii moșului, aici e fun maxim!

Varianta cu abonament costă 200 euro. Wow, 200? Da, cu abonament de 50 euro/lună. Timp de doi ani. După matematica mea, asta ar însemna 1200 euro. Abonament! Sigur, ai internet mobil nelimitat*, dar totuși… 50 euro? Împreună cu cei 200 euro plătiți inițial, ai un telefon la generosul preț de … 1400 euro!

Abonament promotional Vodafone Complet 2000 si Internet Mobil Nelimitat iti ofera 400 minute nationale , 2000 minute in retea lunar, pe viata si extraoptiunea Internet Mobil Nelimitat

Ai 2000 minute în rețea și 400 minute naționale pe viață fie dacă nu trăiești mult, fie dacă îți păstrezi abonamentul până crăpi…

*Ce înseamnă trafic nelimitat la vodafone?

Extraoptiunea Internet Mobil Nelimitat 3,6 Mbps ofera acces national la Internet cu viteze de conectare de pana la 3.6 Mbps si cu o utilizare rezonabila de 1GB/luna. Traficul realizat peste 1GB nu este taxat. La depasirea acestui trafic lunar viteza va fi de pana la 128Kbps (download) / 64 kbps (upload) urmand a reveni la valorile initiale in urmatoarea luna de facturare.

Te-ai prins? 3.6Mbs înseamnă de fapt vreo 0.5Mb/sec (viteza aia pe care ți-o arată utorrent sau firefox când descarci ceva). Asta în mod ideal. În mod real însă, viteza asta o vei avea doar dacă stai lipit de antena GSM de pe bloc. În cel mai bun caz. O viteză reală s-ar situa probabil la 1-200kB/sec. Să mă corecteze cineva dacă greșesc. După ce depășești 1GB, viteza de download maximă scade la… 16kB/sec. Adică dublu față de cum mergea în era dial-up-ului.

Dacă merită sau nu… Te las să judeci.

7 Comentarii

adi Pintilie a scris

Aceiasi poveste e si la Orange cu iPhone-ul, practic iti cumperi telefon in leasing, platesti avansul apoi ratele, iar acum au adoptat si cei de la Vodafone tehnica asta, ca sa nu mai zic ca au facut si garantie pentru telefoane in caz de-l strici, un fel de Casco :)) si platesti in jur de 3 euro / luna.

acsel a scris

adi Pintilie: Sa stii c-ai dreptate cu iPhone3GS la Orange.
Abonament pe 24 luni e 20 eur/luna, deci vine 20*24=480+100 eur cat dai pe telefon=580 eur
La eMag e 3.699,00 RON (cu TVA) , adica la cursul de azi, cam 1054.59 eur (cu TVA).

claus a scris

Mie „mi-l ofera”, cu prelungirea abonamentului pe 2 ani, la un pret cu 100 de lei mai jos decat cel de la evomag. Merita sa te zgarcesti la 100 de lei si sa iei un telefon codat, care te mai si leaga 2 ani de compania respectiva? Eu zic ca nu.

v3l0 a scris

Cine are cash sa si-l ia.. si-l ia si gata!
Cine n-are…saliveaza (CA MINE), trece in revista optiunile gen abonament, realizeaza ca sunt aberante si trece mai departe. Merge nokiuta E50 si digimobilu huawei inca o vreme… deh, e criza!

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter