De la 99 RON!

Titlul newsletter-ului de la Emag sună cam așa:

Componente PC: Oferta completa, de la 99 RON! Primul monitor TV LED.

Dincolo de faptul că au redefinit conceptul de newsletter (și l-au transformat într-un mini-magazin), cei de la Emag o cam ard prin bălării. O dată din cauza asta, a doua oară din cauza unui newsletter cu un titlu ușor aiurea și a treia oară din cauza RON-ului.

BONUS! Discount unic de 3%!§

Click pe imagine


Ca să fie clar: textul tăiat este pentru un produs nou. Prețul „netăiat” este pentru un produs resigilat. Practic pentru un produs la mâna a doua (cu garanție, dar desfăcut și probabil cu ceva urme de uzură).

13 Comentarii

prăfuitu a scris

Ca fapt divers, la faza cu iPad-ul (i-am scris și ăluia la comentarii), pentru publicarea acelor convorbiri gagiu’ poate face închisoare între 6 luni și 3 ani, conform Art. 195 Cod Penal referitor la violarea corespondenței private. Mai era încă o lege care prevedea că înregistrarea convorbirilor telefonice se poate face doar cu acordul ambelor persoane iar dispozitivul folosit trebuie să emită semnale sonore la intervale regulate audibile ambilor interlocutori pentru a reaminti faptul că acea convorbire este înregistrată.
Știu pentru că și eu am vrut să fac ceva de genul cu PCGarage, dar m-am documentat un pic înainte… :D
Acum… Cum i-o fi norocul! Aceeași lege spune că se poate rezolva conflictul și pe cale amiabilă. Rămâne de văzut dacă Emag-ul va face vre-o mișcare în privința asta…

prăfuitu a scris

Este violarea corespondenței private. Gândește-te că nu numai destinatarul este parte în procesul de corespondență, ci și expeditorul, deci corespondența (ca obiect) nu este doar a ta.
Uite și textul legii:
Deschiderea unei corespondente adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanta, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.
Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza sustragerea, distrugerea sau retinerea unei corespondente, precum si divulgarea continutului unei corespondente, chiar atunci cand a fost trimisa deschisa sau a fost deschisa din greseala, ori divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari interceptate, chiar in cazul in care faptuitorul a luat cunostinta de acesta din greseala sau din intamplare. Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

A intercepta nu implică neapărat o a treia parte, deși dispozitivul de înregistrare (telefonul, aplicația) poate fi considerat o a treia parte între gura celui care vorbește și urechea celui care ascultă. :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter