Titlul newsletter-ului de la Emag sună cam așa:
Componente PC: Oferta completa, de la 99 RON! Primul monitor TV LED.
Dincolo de faptul că au redefinit conceptul de newsletter (și l-au transformat într-un mini-magazin), cei de la Emag o cam ard prin bălării. O dată din cauza asta, a doua oară din cauza unui newsletter cu un titlu ușor aiurea și a treia oară din cauza RON-ului.
BONUS! Discount unic de 3%!§
Ca să fie clar: textul tăiat este pentru un produs nou. Prețul „netăiat” este pentru un produs resigilat. Practic pentru un produs la mâna a doua (cu garanție, dar desfăcut și probabil cu ceva urme de uzură).
Da, discountul de 3% e super. La 15 milioane inseamna 50 de mii. Lol
Uh… Uite-te la suma tăiată și la suma adăugată ulterior

Iar aia e la un produs resigilat.
Care este mai scump decât un produs nou!
Btw, 3% din 1500 lei înseamnă aproape 50 lei
Și că tot facem comparații:
Mac book nou (ceva mai dotat) vs resigilat (ceva mai slăbuț).
Pai de unde sa mance si gura lor ceva???
„Da, discountul de 3% e super. La 15 milioane inseamna 50 de mii. Lol”
Aritmetica spune ca 3% din 15 milioane inseamna 450 de mii.
Aritmetica ta sucks!
Uita-te la alea cu pret „soc”, chiar si carcasele de pc sau memoriile, incep de la 140-150 ron. Ala e pret soc?
Ca fapt divers, la faza cu iPad-ul (i-am scris și ăluia la comentarii), pentru publicarea acelor convorbiri gagiu’ poate face închisoare între 6 luni și 3 ani, conform Art. 195 Cod Penal referitor la violarea corespondenței private. Mai era încă o lege care prevedea că înregistrarea convorbirilor telefonice se poate face doar cu acordul ambelor persoane iar dispozitivul folosit trebuie să emită semnale sonore la intervale regulate audibile ambilor interlocutori pentru a reaminti faptul că acea convorbire este înregistrată.
Știu pentru că și eu am vrut să fac ceva de genul cu PCGarage, dar m-am documentat un pic înainte…
Acum… Cum i-o fi norocul! Aceeași lege spune că se poate rezolva conflictul și pe cale amiabilă. Rămâne de văzut dacă Emag-ul va face vre-o mișcare în privința asta…
Nu cred că ar fi violarea corespondenței private (mă gândesc că era valabil doar dacă o a treia persoană ar fi înregistrat și postat convorbirea). Dar aia cu înregistratul o știu. D’asta mi-am scos înregistrarea de pe telefon
Este violarea corespondenței private. Gândește-te că nu numai destinatarul este parte în procesul de corespondență, ci și expeditorul, deci corespondența (ca obiect) nu este doar a ta.
Uite și textul legii:
Deschiderea unei corespondente adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanta, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.
Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza sustragerea, distrugerea sau retinerea unei corespondente, precum si divulgarea continutului unei corespondente, chiar atunci cand a fost trimisa deschisa sau a fost deschisa din greseala, ori divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari interceptate, chiar in cazul in care faptuitorul a luat cunostinta de acesta din greseala sau din intamplare. Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
A intercepta nu implică neapărat o a treia parte, deși dispozitivul de înregistrare (telefonul, aplicația) poate fi considerat o a treia parte între gura celui care vorbește și urechea celui care ascultă.
Ok, tovarășu’ avocat. Băgat la cap
interceptate, gheorghe. 3rd party.