Am cuțit nou – Global G2

Așa cum a scris Visurât, și-a luat un cuțit de 100€. Ce n-a scris el este că eu am fost cel ce i-a băgat în cap ideea unui astfel de cuțit: EU. Și ce n-a mai scris, a fost prețul corect: 98.7€ (mama, stai liniștită, n-am dat 100€ pe un cuțit! :w00t: ). Modelul exact este Global G2 de 8 Inch. O fi mai ieftin în unele părți, dar gândește-te că am avut avantajul de a-l testa. L-am ținut în mână, am văzut cum e mânerul, cât de balansat este. Diferența de preț nu e chiar așa de mare, nu?

Acestea fiind spuse, hai să vorbim despre cuțitul în sine!21l+NnGPZ1L._SS400_

Azi am ajuns acasă și stomacul tot făcea figuri: ba că vrea mâncare, ba că nu știu ce, ba că nu știu cum. Prin urmare, m-am apucat să fac ceva de haleală. Ceva suficient de rapid să nu adorm în bucătărie (am trecut de 36h uptime iar pleoapele sunt din ce în ce mai grele) dar și ceva care să-mi permită să testez cuțitul. Cum ouăle prăjite nu prea îmi făceau cu ochiu’, am tras o fugă la piață (a se citi am mers agale) și mi-am luat tot ce a trebuit pentru puiul chinezesc cu legume). Și am început să tai. Ceapa, ardeiul, usturoiul și ciupercile le taie singur. Nu exagerez (chiar îl rog pe Sebi să confirme): îl țin cu două degete de mâner și pur și simplu trag lama peste legume.

Nu este nici foarte ușor, dar nici foarte greu. În aproximativ 170g ai un cuțit perfect echilibrat, al cărui mâner se acomodează foarte lejer mâinii (deși am înțeles că acest cuțit este exclusiv pentru dreptaci), reușind să taie orice. Până și cuie, dar doar o singură dată!

Alături de Victorinox-ul de acu’ o lună, pot spune că am 66% din ustensilele de tăiat necesare (lipsește satârul :w00t: ). Oricum, pentru a evita orice fel de probleme de natură… cutanată (din câte am înțeles – nu am testat încă – pielea este ușor alergică la partea tăioasă a oțelului), într-un viitor apropiat (sper) îmi voi achiziționa și un suport magnetic.

Btw, pus lângă Victorinox-ul vechi, ăsta a devenit super laser! :w00t:

6 Comentarii

Staicu Ionuț Bogdan a scris

Luca, a trecut jumătate de an, timp în care l-am folosit relativ rar, cam o dată-de două ori pe săptămână. Chiar dacă n-am tăiat oase cu el, au apărut mici „găuri” pe lamă, dar nu se simte nicio problemă la tăiat (e doar o treabă de ordin estetic; se vede doar dacă ești foarte atent). Comparativ, Victorinox de care ziceam în post deja s-a cam boțit. Chiar aseară am testat cum taie carnea: global tăia dintr-o mișcare, victorinox din vreo 7-8 (nu exagerez)

Dacă a meritat investiția? DA! Chestia e că am ținut acum câteva zile un santoku de 13cm în mână și mi-a plăcut maxim cum stă :D . Deci… Probabil va urma un santoku ceramic de 13 cm.

L-am luat din Viena.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter