Rasism?

Luni, când încă mai eram în Viena, am trecut pe la Starbucks să luăm o cafea (pentru că Despina dă bucuroasă 3€ pe o cafea la Starbucks în Austria, dar nici nu s-ar gândi să dea mai mult de 4lei dacă ar fi Starbucks în Constanța). Tipul de la tejghea era negru. Dar NEGRU. Un negru d’ăla ca petrolul, care se vede în umbră doar dacă râde. De zici că a mâncat toată viața doar cărbuni sau cerneală de sepie. În fine, genul de negru pentru care s-a inventat ciocolata albă (să se murdărească și el cu ceva). Inițial am vrut să-i fac o poză, dar mi-am dat seama că era atât de negru încât atrăgea toată lumina, întocmai ca o gaură neagră, astfel încât camera mea nu ar fi făcut față.

Chiar dacă pare greu de crezut din ce am zis până acum, NU sunt rasist. Nu mă deranjează negrii, galbenii sau roșii. Cât timp nu-mi dau în cap pe stradă sau nu vor să „revendice” un sfert din țară, nu sunt nici xenofob și nici rasist.

Cu toate astea, cu greu m-am abținut să nu bufnesc în râs. Pentru că la Starbucks (sau în orice altă cafenea), un negru nu are ce să caute de ACEA parte a tejghelii. Pentru simplul motiv că e aiurea să întrebi tot timpul clientul cum vrea cafeaua: black or milk…

2 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter