Cam ce înseamnă piept de pui dezosat la o carmangerie din Constanța:

Au furat vreo 20-30g la un piept de pui. Poate s-a întâmplat și am avut eu ghinionul ăsta? Nu chiar. De trei ori am luat de acolo (trei zile consecutive), de fiecare dată erau prea multe oase pentru un piept de pui dezosat. Ce au câștigat? Păi dacă 1kg de piept este ~12 lei, au câștigat maxim 1.2 lei (presupunând că fiecare os și zgârci ajungeau la 30g). Mai cumpăr de acolo? Puțin probabil!
„Ah, criza asta, nu mai avem clienți!”. Da, sigur. Criza e de vină!
A doua poză este un filtru de la un fierbător. Este mai rapid și mai comod să încălzesc așa decât la aragaz. Scopul filtrului este de a împiedica impuritățile să intre în fierbător sau să se scurgă în cană. Sau să prindă calcarul, depinde.
Uite cum arată filtrul după fix trei căni de apă (fiartă) plată Borsec:

Iată-l cum arată curățat:

Evident ca fura, doar de asta respira respectivii de la magazin. Doar nu iti inchipui ca se duc la serviciu ca sa te serveasca pe tine. In locul tau as documenta toata treaba la OPC ca sa ma racoresc, chiar daca nu mai calc mult timp pe la magazinul ala.
In ceea ce priveste filtrul e normal, atata timp cat Borsec se mai gaseste inca in regiune montana – deci calcar la greu.
Da mă, dar chiar și așa. La 2l de apă pe zi îți rămân pietricele pe limbă
Cât despre OPC… Ar fi o idee. O să mai cumpăr și marți un piept, să vedem cum se prezintă. Și mai fac o ședință foto la pui, dacă e cazul și dau un telefon (sau trimit un mail) la OPC
Legat de apa plata, e un filmulet ce e la moda acum si anume asta.
Tata s-a bagat la ceva combinatie cu vandut filtre de apa si are niste aparate care masoara ceva, iar la apa plata acel ceva e mai mare decat la apa de la robinet si cu cat e mai mare, cu atat e mai nasol.
Daca vrei filtre de apa, ai date de contact pe blog.
Acsel, interesant filmulețul.
Eu îți iau un filtru d’ăla. Dar dacă nu sunt mulțumit, îmi primesc banii înapoi?
Nu am impurități vizibile în apa de la robinet. Doar că are un gust groaznic ce mă împiedică să beau mai mult de o gură-două (depinde cât de sete îmi este)…
Pai nu stiu. N-am testat apa filtrata, dar cica se simte diferenta.
Vorbesc maine cu tata daca se baga pana in Constanta la asa ceva sau daca poa sa-ti faca legatura cu cineva care se ocupa cu filtre.
Bănuiesc că nu e mare inginerie de montat…
Păi cum mă, vinzi și nu știi ce vinzi?
E ca și cum copiii lui Steve Jobs ar folosi Windows
Btw, nu face o campanie pe bloguri să dea filtre în teste?
Daca ma crezi, nici nu stiu cum arata.
hihi: „Doamnă, nivelul de parabazlâc din apa dumneavoastră este cu mult peste limitele normale. Pentru a nu vă îmbolnăvi de bâgarită cronică, vă recomandăm acest filtru, care costă doar 99.99 lei. [insert „colgate” smile here]”
Doamne-ferește, nu zic că taică-tu vinde prostii. Numai că nu dă prea bine să spui așa ceva: […] combinatie cu vandut filtre de apa si are niste aparate care masoara ceva, iar la apa plata acel ceva e mai mare decat la apa de la robinet si cu cat e mai mare, cu atat e mai nasol.
Cu apa plată… eu zic că e normal să conțină chestiile alea. E apă minerală, până la urmă, nu distilată.
@Rasebo: Daca taicatu e mare cardiolog, asta nu inseamna neaparat ca stii cu ce se mananca medicina.
@acsel: Nu, nu știu. Așa că tac. Sau mă documentez înainte de a spune ceva, să fiu sigur că nu trântesc o prostie.
@rasebo: Aha. Deci daca vine careva si-ti spune ca are ceva probleme la inima, tu nu-i spui ca taicatu e cardiolog si ca poti sa-i faci legatura.
In fine, gata cu figurile de stil. Eu i-am spus lui Ionut ca taicamiu se ocupa cu asa ceva, nu e jobul lui principal si ca daca e interesat ii pot face legatura.
Acsel, poate îi dai tatălui tău linkul ăsta (sau să-l întrebi și să scrii tu) să dea mai multe detalii. Sunt chestii ce ar interesa pe mai mulți, nu doar pe mine.