Concurs… românesc

Treaba stă așa: Sigmanet a organizat un concurs prin care poți câștiga orice produs în limita a 3000 lei. Cum poți câștiga produsul la care faci review, eu m-am gândit să fac review la… concurs. :w00t:

Cum trebuie să pun link spre categoria produsului iar produsul este un post pe blog, rezultă că trebuie să pun link spre blog. Ăsta e linkul. Acum că am îndeplinit condițiile de SEO, hai să facem review la concurs.

Re…view?§

Băi, eu știu că atunci când faci un review la un produs, ai produsul în brațe și îl butonezi. Nu poți face review la un telefon fără să-l butonezi personal. Hai să luăm exemplul ăsta. Unde este review-ul aici? Eu în acel text văd doar tabelul cu specificații cu multe cuvinte aruncate în așa fel să formeze fraze. Interesant? Meh…

Cum se comportă telefonul? Cum sunt culorile din poze? Cât ține bateria? Nu de alta, dar sunt zeci de telefoane cu acumulatori ce țin săptămâni întregi în specificații și abia trec de 2-3 zile în realitate. Ai întâmpinat ceva probleme? Habar n-am!

Același lucru se întâmplă și la camere foto. Cum naiba poți spune TU cât de bună este o cameră dacă nu ai apăsat de câteva ori pe butoane să faci câteva poze? Cum ies pozele? Arată bine dacă nu ai lumină ? Cum se comportă la ISO mare? Granulat? Cât de mult? Cum e carcasa? Din ce material? Cum pică în mână? Și multe, multe alte întrebări.

Premiul§

Premiul este ușor amuzant: poți câștiga produsul pe care nu îl ai, dar căruia i-ai făcut review. Să constați cât de mult te-ai înșelat sau cât de mult ai avut dreptate în textul scris.

Presupunând totuși că ai produsul căruia îi faci review, mă gândesc că dacă ai o cameră foto, nu vrei să câștigi una identică cu cea pe care o ai. Ok, eu am un Nikon d40. Nu sunt eu mare fotograf, dar dacă aș vrea încă o cameră (presupunând că sunt un freak colecționar de camere), cu siguranță nu aș lua încă un d40. Și asta nu pentru că nu e bună ci pentru că… Nu voi evolua.

Cuvintele§

Apoi, numărul de cuvinte: trebuie să bagi 300 cuvinte despre un produs pe care îl știi doar din poze. Poți analiza pozele găsite pe net. Poți comenta timpii de expunere pentru pozele cu produsele dorite. Dar… Cam atât.

Extragerea!§

Asta e partea mea favorită! Poți fi un Hemingway în realizarea articolului, dar… Nu prea contează. Pentru că, în final, va fi o tragere la sorți! Nu contează cât de bine ai scris, nu contează ce ai scris, tragem la sorți. Ai scris bine și n-ai câștigat? Pățăști!

Să nu se înțeleagă greșit, nu am nimic cu cei doi bloggeri (Bogdan și Joe). Nici cu Sigmanet (sâc, încă un link! Al meu e premiul! :w00t: ). Organizarea „concursului” e buba. Regulamentul putea fie și „pune un link spre site-ul nostru și intri în cursa pentru câștigarea unui premiu de 3000 lei”. Ar fi fost mult mai corect. Dar nuuu…

BONUS – temă de gândire§

Dacă linkul de pe blogul lor (wordpress) arată așa:

sigmanet.ro/blog/iti-doresti-produs-poti-sal-iei-gratis-de-la-sigmanet/

iar wordpress-ul NU șterge cratime din permalinks, ce ar trebui să înțelegem de aici? :w00t:

ps: for the record, am puțin peste 550 cuvinte. Dacă ai impresia că am băgat acest post scriptum pentru a crește numărul de cuvinte… Well… Cam ai dreptate!

ps2: Iti doresti un produs? Poti sa-l iei GRATIS de la SigmaNET (să îndeplinim condițiile!)

17 Comentarii

joe a scris

Esti tu pornit pe cuvantul „review”. Ok, sa zicem ca n-au gasit ei alt cuvant sau, sa zicem ca de fapt „review” inseamna ceva mai mult decat sensul cunoscut de marea majoritate.

Chiar si asa, si eu sunt de acord ca „review” inseamna ceva mai probat si nu mi-ar conveni sa vad „review” in titlul unui articol care discuta despre un produs netestat.

Daca te uiti atent, se da un premiu special pentru cel mai bun articol, eu de fapt pe ala mizez…eu si poate multi altii. In rest, chiar o sa fie amuzant sa vad cum o sa se aleaga castigatorii. Ba chiar s-ar putea sa castig mai multe lucruri, avand in vedere ca eu chiar am respectat criteriile.

In final, nu mi se pare un concurs ridicol. Altele sunt chiar culmea, insa asta macar iti da o sansa si nu-ti cere prea mult. Daca ma punea sa dau mail la 100 de oameni si sa adun sute de prieteni, da, ma cam descuraja sa particip. CHIAR SI ASA, asa se fac multe concursuri in Romania: prin referali. Deci, go with the flow.

Inteleg ce ai vrut sa zici tu cu articolul tau, insa ti-am zis, mie mi se pare totusi sa am o sansa sa castig macar premiul ala special, care nu e asa de random.

Staicu Ionuț Bogdan a scris

Inteleg ce ai vrut sa zici tu cu articolul tau, insa ti-am zis, mie mi se pare totusi sa am o sansa sa castig macar premiul ala special, care nu e asa de random.

Deci fă-mă să înțeleg: câștigi un premiu de consolare (o cameră de 1000 lei este un premiu de consolare totuși) în baza calității unui articol, în timp ce premiul cel mare se duce la cineva care pur și simplu… a avut noroc?

Ps: uite ce înseamnă review. Dacă n-au găsit un cuvânt mai bun, ar putea să angajeze un copyrighter. Preferabil unul care știe să pună cratime :w00t: Ce vor ei în concurs este o compunere de clasa a treia pe o temă mai geeky.

Fără pic de sarcasm, îți urez succes! :)

andrei a scris

Superbă recenzia. Inițial am crezut că poți câștiga un „șal”, dar nu-i așa. Premiile sunt pe măsura așteptărilor, croite fix pe calapodul celor 300 de cuvinte.

Metode de a aduna link-uri de găsesc, că doar nu-i interesează calitatea (se vede din modul în care au redactat inclusiv textul mai sus numit), ci cantitatea. Așa se explică și preferința pentru tragerea la sorți, în detrimentul unei jurizări făcută după criterii pertinente. Să fie sănătoși.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter