Ne-au ieftinit salariile! :(

Știi de ce mă amuză unii bugetari? Sunt revoltați că micșorează salariile, că le taie din bonusuri sau din alte bucurii și fac… fix nimic! Cică azi trebuia să fie mare grevă mare. Cei de la RATB s-au gândit că ar fi de gașcă dacă nu ar face grevă.

De ce nu au făcut grevă? Foarte simplu:

„S-au retras în urma amenințărilor care au fost făcute în depouri. Mi s-a spus că șefii de depou au încercat să intimideze liderii de sindicat cu pierderea locului de muncă sau alte motive care s-au găsit”

Apoi, luat din Codul Muncii:

Art. 250. – Salariatii au dreptul la greva pentru apararea intereselor profesionale, economice si sociale.

Art. 251. – (1) Greva reprezinta incetarea voluntara si colectiva a lucrului de catre salariati.

(2) Participarea salariatilor la greva este libera. Nici un salariat nu poate fi constrans sa participe sau sa nu participe la o greva.

(3) Limitarea sau interzicerea dreptului la greva poate interveni numai in cazurile si pentru categoriile de salariati prevazute expres de lege.

Art. 252. – Participarea la greva, precum si organizarea acesteia cu respectarea legii nu reprezinta o incalcare a obligatiilor salariatilor si nu pot avea drept consecinta sanctionarea disciplinara a salariatilor grevisti sau a organizatorilor grevei.

Art. 253. – Modul de exercitare a dreptului de greva, organizarea, declansarea si desfasurarea grevei, procedurile prealabile declansarii grevei, suspendarea si incetarea grevei, precum si orice alte aspecte legate de greva se reglementeaza prin lege speciala.

Eh?

Dacă excludem „categoriile de salariați prevăzute expres de lege” (care probabil sunt medicii, pompierii, polițiștii etc), rămânem cu categoriile care chiar pot schimba ceva: învățământ, transport etc.

Voi, bugetarilor, duceți-vă la muncă. Munciți cu drag și spor pe un salariu de mizerie. Acceptați toți spăgarii în colectiv. Acceptați să fiți călcați în picioare. Fie-vă frică să vă ridicați și să vă cereți drepturile. Speriați-vă de un bau-bau de șef micuț care vă spune că vă dă afară dacă faceți grevă (chiar dacă este imposibil să facă asta!).

Șefilor, ăștia care stopați grevele. De ce o faceți? Voi nu sunteți tot bugetari? Nu aveți și voi un salariu ieftinit?

Bonus.

3 Comentarii

andy a scris

Majoritatea șefilor fac parte din vreun partid care așa cum îi plasează în posturi, la fel de ușor poate să-i elibereze. Așa că te gândești pe termen lung… nu începi să-ți faci de cap și să pierzi scaunul de sub tine pentru că ții tu cu poporul. Cred.

Una peste alta, sistemul nostru bugetar e grav dezorganizat, un soi de lasă-ma să te las, dar nu cred că reducerea salariilor o să reducă greața din comportamentul lor. Și dacă mai punem încă una peste cele două, majoritatea și-au luat mașini și case pe spatele salariilor nejustificate și acum încep să se bășice că nu or să mai aibă același salariu pentru cele 2 ore muncite din 8.

Și ca rezumat: oricum totul este un căcat amestecat cu interesele celor care au avut și vor avea mereu puf sub cur. Că le taie ăstora din salarii sau că apar noi taxe sau că se măresc cele existente…nivelul nostru de trai o să fie mereu primul ștrangulat în favoarea lor. Părerea mea după doar două guri de cafea.

joe a scris

Eh, lumea e fricoasa, nu stie sa citeasca Legea si nu stie ca de fapt totul se bazeaza brut pe Lege. Chiar suntem o tara democratica, dar uite ca multi nu stiu despre legi si nu au aceleasi avantaje pe care le au „baietii descurcareti”.

SaintLaur a scris

Mare parte din bugetari sunt oameni trecuti de varsta medie, oameni care si-au trait aproape toata viata sub comunism. Astfel efectul de turma e destul de greu de sters. Iar cei tineri educati nu au nici-o sansa sa se razvrateasca iar cei ce au curaj, in cele din urma isi iau bagajele din proprie initiativa. Habar nu aveti ce salarii au micii sefi.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter