Ghid fotografic în limba română

Cred că cea mai mare frustrare avută când am primit camera a fost că habar n-aveam să fotografiez. Nu că acum aș fi cu mult mai bun, dar cel puțin acum înțeleg termenii fotografici. Expunere? Diafragmă? ISO? Focus? Habar n-aveam ce sunt alea. Încet-încet am început să învăț (ca un side hobby, până am descoperit bucătăria :w00t: ) care e treaba cu fotografiile.

Eh, partea mișto acum începe. Un tip s-a apucat să facă un ghid fotografic. În limba română. Ceea ce înseamnă că ai ceva informație (50 pagini) de procesat.

Așadar… Lectură plăcută!

6 Comentarii

Anghe a scris

Hai ca aici ma bag si eu…

Sincer… nu mi se pare un ghid prea bun. Ca sa faci fotografii nu iti trebuie doar un ghid in care se vorbeste de macro, MP, ISO, focus etc.

Scrie oare in acel ghid ca ISO de la 400 in sus este o porcarie pentru ca iso se foloseste de intensificarea particulelor de lumina ca sa poata folosi un timp de expunere care ar permite o fotografie in conditii de lumina slaba, fotografie ce ar avea o granulatie ( Noise in termeni digitali ) foarte mare si daca o scoti pe un 13 x 18 se vede de kkt.

Ca sa faci fotografii trebuie sa incepi cu bazele fotografiei cu istoria artei, sa stii reguli de compozitie, cromatice, sa stii temperaturile de culoare,filtre, foarte important sa stii fotografia clasica pe film si in primul rand sa ai talent. Pana atunci faci poze.

Asa ca nu recomand un ghid de 50 de pagini, recomand carti scrise de fotografi ce te iau de la inceputurile fotografiei si te duc mai tarziu la fotografia digitala.

Daca vreti meditatii :)) va stau la dispozitie… moca

Alex Olaru a scris

Aceleasi balarii! Nu intelege gresit, bravo lui ca a facut ghidul, dar prefer ceva simplu si la obiect. Ce a scris el despre expunere, trei paragrafe, se putea scrie foarte usor intr-un singur paragraf.
Asa cu zicea si Anghe, fotografiatul se invata. Important e sa cunosti lucrurile de baza, ca iti dai tu seama ce si cum daca iti place ;)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter