Chestii idioate marca Apple

Prima ar fi că nu poți naviga cu tasta TAB în toate câmpurile. Nu by default. Nu-i bai, se poate activa, dar nu înțeleg de ce ar vrea cineva chestia aia dezactivată… Chiar atât de comod este să miști mâna până la maus doar pentru a face un click? :death:

2010-06-10_1049[1]

A doua este dublu click pe titlul unei ferestre. Dacă până la OSX Leopard (inclusiv) îți trimitea fereastra în dock bar, la Snow Leopard au considerat că e cool să nu mai facă asta. De fapt, dublu click pe titlul ferestrei face… Uh… Nimic!

2010-06-10_1055[1]

A treia ar fi Update (pe Windows). Dacă Chrome face update automat iar Firefox te întreabă dacă vrei să faci update, Safari nu face niciuna din chestiile astea. Astfel încât, dacă ai fost destul de inspirat să nu alegi instalarea serviciului (?!) de update când instalezi Safari, te poți pricopsi că ai o versiune veche de câțiva ani. Da, înțeleg că pe OSX ai Safari inclus în system update, dar în Windows nu e cazul. :death:

A patra ar fi accesibilitatea site-ului propriu. Dacă tot se bat în piept că au cele mai prietenoase interfețe, cum de au uitat să folosească un <label> ?

2010-06-10_1105[1]

Adică plm… Trebuie să faci click direct pe checkbox. Oricum <label> este ceva overrated și ce va fi scos din HTML5, nu? :w00t:

6 Comentarii

SaintLaur a scris

Ciudat e faptul ca la mine totul este deja asa cum trebuie sa fie. E prima oara cand ma uit la optiunile astea de care precizezi. Ma gandesc ca or fi ramas aceste lucruri in „Preferences” din cauza faptului ca eu am facut update de la Leopard la Snow.

P.S. – si nu sunt idioate. Idiot e „uindozu” ca are nevoie de antivirus sa nu cumva sa se infecteze. (… prea mult)

Stefan Alexandru a scris

Am zis-o de prima oara cand am atins Mac Book-ul unui var de-al meu, o zic si acuma, si o sa o zic si alta data: macs are anti productivity!!!!

Singurele chestii care merita ceva de la Apple sunt:
– iPod (desi exista mp3 playere care ofera un sound quality net superior)

– iPhone (desi nu sunt sigur in privinta lui iar Apple tinde sa faca mare tam tam pe chestii mai putin noi, eu cred in Android, daca ar avea o interfata mai frumoasa si terminale cu touch bun, iPhone-ul este cunoscut ca avand unul din cele mai bune touchscreen-uri)

– iPad-ul (la fel nu sunt sigur in privinta lui, dar e shiny si comod si poate avea mai multe intrebuintari cu app-ul bun, gen research)

Si uite cum am deviat de la subiect (my bad) si m-am si contra argumentat lol.

@SfinteLaur: Fanaticule! Stai linistit ca exista malware-uri si pentru Mac. Doar ca nu stii tu de ele. :))

SaintLaur a scris

Sunt bug-uri … stiu . Poate nu le observ eu dar in ultimii trei ani nu am simtit nevoia sa repar in vreun anumit fel probleme pe care le intalnesti des la windows… Pe langa asta, ma inteleg mai bine cu interfata oferita de apple decat cea de la W7 de ex … depinde cum te obisnuiesti si pe ce cai o apuci. :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter