C.E.C.

Azi a fost o zi un pic mai specială decât restul. Pentru că:

1) am ieșit din casă (după doar două zile de stat în casă). Ai observat că atunci când ieși din casă după câteva zile totul pare altfel? Aerul, lumina, oamenii, etc.

2) mi-am făcut timp de câțiva clienți. Am scos și eu de-o gogoașă :naughty:

3) am făcut baie :w00t:

4) am fost la două bănci. De fapt la o bancă și la un surogat de bancă despre care îți voi povesti în continuare…

A trebuit să extrag bani de la Transilvania și să depun la CEC. Intru la prima: câțiva clienți, angajați amabili, zâmbitori, vârsta maximă 30 ani. Totul, cu stat la coadă a durat maxim 5 minute. Și asta deoarece nu îmi găseam buletinul. Chiar și când a trebuit să depun bani, a durat la fel de mult…

Imediat după ce am terminat cu Transilvania, am fugit repede la CEC să depun niște bani. Am rămas un pic șocat când am intrat în filiala CEC-ului deoarece totul părea atât de vechi… Mi-am adus aminte de zilele când mergeam cu bunicii de mână la CEC să depună bani, deoarece CEC-ul era singura bancă din țară. Da, era înainte de revoluție…

Vârsta angajatelor: minim 40 ani. Starea generală: mi se rupe. Scârbite, plictisite. Uite-l bă și p-ăsta, a venit la noi! Privacy line (linia aia galbenă ce îți spune din bun simț să nu stai în cârca celui din fața ta) nu exista. Noțiunea de Casierie era la derută, deoarece, în loc să procedeze ca cei de la BRD și să nu existe niciun geam separator între operator și client, au preferat să pună un geam de vreo 2cm grosime. Dar în niciun caz blindat sau ceva de genul, astfel încât, orice tentativă de jaf ar fi un real succes. Nu știu dacă este pe la toate filialele CEC așa, dar cea de la Dacia mi-a lăsat un gust amar, chiar dacă sediul central este ditamai blocul de sticlă, de unde nu se văd toate aberațiile astea.

Pentru a depune bani la Transilvania, te duci la bancă cu buletinul, ți se face o copie și gata. Durează, așa cum am mai spus, câteva minute. În schimb, la CEC, trebuie să iei un formular de la un ghișeu, să îl completezi (și ai câteva chestii de completat), apoi stai la coadă de la casierie și dai banii. Nu e chiar așa mult, nu?

Ah, am uitat să spun despre clienți, deoarece la CEC m-am simțit ca într-un azil de bătrâni, unde toți se înghesuiau la ghișeu de parcă venise Mazăre să le dea zahăr și ulei de Crăciun….

8 Comentarii

Dojo a scris

Nu stiu de ce mai exista situatii din astea, dar din pacate inertia este greu de invins :(

am incetat sa mai apelez la servicii „comuniste” de genul asta. La bancile „moderne” modul in care esti tratat te face sa doresti sa mergi pe acolo sau macar sa nu fii disperat ca trebuie sa mai calci pe acolo ..

florin a scris

asta, nu-i nimic. sa te duci la CEC-ul de pe Mamaia cu I.G.Duca. aia cedeaza cladirea ‘nu stiu cui’ minister si incep sa se restranga in spatii din ce in ce mai mici dar si in personal. m-am dus intr-o zi la 9:00 exact cand s-a dechis banca (zic ma invoiesc de la serviciu, dimineata nu e nimeni). acolo, lumea astepta nerabdatoare. ‘numar. 10 persoane. zic:o sa stau putin…. se deschide usa. intram. ‘numar. 2 pesoane (ghiseu si casierie). si stai frate la coada si asculta o gramada de probleme plus pensionari care nu prea auzeau cand le cereau buletinul. a trecut juma’ de ora sa-mi vina randul. culmea trebuia sa dau bani nu sa iau. ‘e grele’ la noi.

rami a scris

Imi pare rau sa te dezamagesc ,dar exista un CEC uitat de lume si pe Soveja.sincer nu stiu cum mai arata,dar cert e ca cel de la dacia e super modern.sti cum arata sau arata cel de care vb?exact ca pe epoca :D cu tamplarie de fier si grilaj din acelasi material.poate le-au pus si lor tamplarie din pvc.Am vrut in iarna trecuta sa intru si mi s-a parut asa sinistru ca m-am retras.:P

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter