De ce comentezi unde nu trebuie?

Băi nene, am o așa pică pe toți ăștia care comentează razna. Să exemplific:

  • Scriu ceva pe blog. Îmi comentează fie pe twitter fie pe Y!Messenger;
  • Scriu ceva pe twitter. Îmi comentează pe Y!Messenger;
  • Scriu ceva pe Y!Messenger. Îmi comentează la telefon.
  • Etc.

Dragii mei citititori (puțini, dar buni). Când scriu ceva într-un mediu, aștept răspuns sau feedback în același mediu. Nu în alt mediu. E ca și cum mi-ai spune ceva la telefon iar eu ți-aș trimite un mail. Sau să-mi trimiți un mail iar eu să-ți răspund printr-o scrisoare clasică.

Când vei înțelege că modul de a răspunde ales de tine este de căcat? Nu, nu ține scuza cu „nu am timp”. Dacă nu ai avea timp nu mi-ai răspunde nici pe messenger.

16 Comentarii

Ciorapel a scris

De obicei tinzi sa raspunzi/comentezi printr-un mediu de comunicare cat mai direct; ce rost are sa-ti raspund prin scrisoare clasica daca tu imi trimiti scrisoare clasica, atat timp cat daca ti-ar raspunde prin telefon ar fi de 10 ori mai rapid; ce rost are sa-ti raspund pe blog, cand pe messenger vorbesc direct cu tine ?

Asta decat in cazul in care trebuie sa-ti raspund succint si DOAR TIE, dar daca e ceva ce trebuie scris pe blog, ca raspuns, atunci nu mai e valabil ce-am scris eu mai sus.

Adrian Popescu a scris

+1 pentru Ciorapel.

Ionut,

1. Personal cred ca e mai indicat sa-ti dau reply pe Twitter daca e un raspuns pe care l-ar putea gasi util si altii. In plus, e mai simplu si rapid asa. Iar feedbackul ajunge oricum la tine.
2. Ar trebui sa iei in considerare mai multe alternative de contorizare a raspunsurilor cand ceri feedback, nu doar blog-ul. Nu vreau sa deschid o polemica social media bullshit acum, dar intelegi ideea.
3. Pune si tu un comment form care sa-mi permita sa ma autentific cu un click (twitter, facebook, etc) – vezi disqus. E mai rapid pentru unii. :)

Mersi.

prăfuitu a scris

Bine mă ciudatule, numa’ tu nu le-nțelegi p-astea! :P Când mi-oi trimite invitație la nuntă prin poștă, tot prin poștă îți trimit și eu confirmarea, nu prin telefon, cum fac oamenii normali! :P

La un mesaj al tău pe Twitter, eu poate am un răspuns mai complex, care ar fi mai bine să ți-l trimit prin email.
Sau poate mi-ai trimis un email iar răspunsul meu depinde de alte întrebări pe care eu trebuie să ți le pun pentru a lămuri niște aspecte din email-ul tău inițial. În cazul ăsta eu consider mai bine să te sun și să discutăm direct sau să vorbim pe messenger, pentru a nu mai pierde timpul cu email-uri dintr-o parte în alta…
Sau azi, chiar tu ai cerut feedback pe Twitter la ceva ce ai scris pe blog? Cum vine asta?! :P

Alex S a scris

Pt ca vor doar sa iti raspunda, nu le pasa lor de situl tau de continut. Si in plus, daca iti raspund aici tu cum imi raspunzi inapoi? Ori imi raspunzi tot pe mess ori nu-mi raspunzi. Si daca imi raspunzi pe mess atunci de ce sa nu te contactez direct acolo.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter