Bad usability?

Mă uitam mai devreme la niște știri despre „admiterea” la liceu și greșelile lor. Trecând de faptul că pe vremea mea (moah, parcă aș avea 100 ani!) admiterea la liceu nu se baza doar pe noroc și de cine se înscrie primul, o chestie mi-a atras atenția:

O tanti de la un liceu a spus că sunt foarte multe greșeli în formularele de înscriere. Iar cele mai multe greșeli se fac din cauză că oamenii completează pe verticală în loc să completeze pe orizontală.

Din experiența mea online pot spune: dacă sunt mai mulți useri care comit aceeași greșeală, sunt șanse mari ca greșeala să fie în interfață, nu la useri. Oare nu este la fel și cu formularele curului? :w00t:

4 Comentarii

Ioana Radian a scris

Sunt multi care au probleme cu completarea fiselor si mai ales cu alegerea optiunilor. De asta pe Admitereliceu.ro am facut (nu eu, echipa din care fac parte) o aplicatie de simulare a completarii fisei de inscriere: http://www.admitereliceu.ro/fisa-inscriere-liceu. Anul trecut a avut mare succes site-ul si acum tocmai l-am relansat oficial. Primim cu placere feedback. :)
Scuze de deranj daca nu te intereseaza. Sa stii oricum insa ca nu e vorba de noroc ci de medii mari si de foarte multa atentie in completarea fiselor. Problema e ca elevii (probabil si parintii) se incurca la completare, anul trecut unii au scris codurile gresit… ar trebui simplificata chestiunea dar ministerul nu a reusit pana acum sa faca asta.

dAImon a scris

Ioana, ai un bug care permite omului sa introduca si medii anuale mai mici de 5. Din cate stiu asa ceva nu se poate.

In alta ordine de idei, Ionut .. m-am uitat peste fisa curului. E foarte similara cu ce am completat io acu vreo 7 cand am dat la liceu. Directoarea insista sa nu completam noi, ca suntem prosti, idioti and so on and so forth – pana la urma s-a dovedit ca am facut-o corect. Daca nu poti citi niste instructiuni simple si nu le poti urmari incat sa completezi o fisa standard … poate locul tau nu e la liceu?

La fel cum nu toate interfetele trebuie sa aiba butoane MARI si GLOSSY ca sa le vada toti ciumpalacii. Daca nu te descurci mergi inapoi la coada vacii.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter