Model de business românesc

Azi am ieșit la cumpărături. Și cum afară e cald, am zis să cumpăr chestii ușurele. Mai o salată, mai o măslină, mai tot ce trebuie să nu punem stomacul la treabă foarte mult.

Și dacă tot am foarte aproape o piață de legume, am zis că nu are rost să mă duc până la Real să fac cumpărăturile. Și cum am luat legume pentru salată, am zis să fac și un dressing pentru o salată. Iar cum dressingul conținea iaurt, am zis să cumpăr și iaurt.

Și nu știu cum să-ți explic eu, dar piața asta datează de pe vremea când mă încălțam cu fesul pe sub pat. Și găsești cam de toate în ea. Legume, carne și lactate. Și am intrat eu la magazinul cu lactate. Să cumpăr iaurt vrac.

Acum să nu mă înțelegi greșit, nu sunt foarte mofturos, dar tentativele de iaurt de la Danone sau ce mai există pe piață sunt de tot căcatul, comparativ cu iaurturile astea vrac!

Și îi cer eu 300ml de iaurt. Tanti se uită foarte urât la mine și îmi cere… un pahar.

WHAT THE FUCK??§

Cât de greu este să cumperi – patron fiind – câteva sute de pahare de plastic de 3-500ml (costă MAXIM 0.5 lei/paharul!) și fie să îl incluzi în preț (aka un adaos suplimentar de 0.001%), fie să îl adaugi pe bon cu … să zicem 1leu/paharul ? Și nu, nu s-au terminat paharele tocmai la mine! Nu e prima dată când se întâmplă asta. ;)

Prin urmare… Am luat o mizerie Danone :death:

Dar deh, e criză, lumea nu cumpără!

11 Comentarii

SaintLaur a scris

Ce nu-ti faci propriul iaurt acasa ? Cumperi niste lapte (destul de gras) si inveti cum se face. Ai putea face si compoturi. La fel ar trebui sa te pregatesti pentru iarna si sa inveti cum se pun muraturile, cum se prepara un gem, o dulceata sau cum se face borsul. :) Alegerea e la tine. Get to the next level ! Fii autonom.

Despina a scris

Nope. Foarte sictirită femeia. Probabil am deranjat-o de la… nu știu de la ce am deranjat-o, că nu făcea NIMIC când am intrat în magazin. Stătea în picioare în dreptul tejgelei :death:

Ba ai deranjat-o! Vorbea la telefon ;)

Alex Dima a scris

Pai de ce sa fii om de treaba, sa te comporti frumos cu oamenii si sa iti faci clienti fideli cand poti foarte bine sa ii tratezi ca si cum tu i-ai plati si sa nu te mai bage nimeni in seama? Asta-i mentalitatea vanzatorului roman. Eu am constatat asta cand am plecat din Transilvania, Harhita unde locuiesc si am mers in Moldova, Craiova sau Bucuresti. Diferenta de spirit civic si de bun simt a vanzatorilor si a functionarilor publici este uriasa. Aici, nu ca vreau sa laud sau ceva de genul insa oamenii care lucreaza cu publicul sunt muuult mai educati :)

SaintLaur a scris

Din pacate, occidentul nu a reusit sa traverseze muntii. S-a lovit de frigul „rusesc” in momentul cand a vrut sa traverseze varfurile Carpatilor. Capra vecinului, „cocalaria” si nepasarea ne stau in caracter aici in zonele astea.

void a scris

Sincer, nota 10 acelei vanzatoare.
La cat plastic consumam si aruncam fara cap, o asemenea initiativa e minunata.
Eu mereu trebuie sa insist de 3-4 ori ca NU IMI TREBUIE PUNGA, am eu plasa la mine !!! Iar in orasul in care locuiesc, iaurtul la vrac nu se mai gaseste. Probabil datorita frecventei atitudinii prezentate aici. Deci, la cum citesc comentariile, mai bine sa ne vedem de propriul confort, fara sa gandim critic cate implicatii societale au comportamentele noastre cotidiene, generate de nevoi FALSE.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter