Cum să îți crești progeniturile

De când am televizor fac ceva destul de îngrijorător: mă uit la el! Și văd tot felul de chestii, una mai îngrijorătoare ca alta. Din toate treburile astea stupide, printre cocalari și filme re-re-re-re-re-re-re-difuzate (am impresia că am scăpat vreo 195E500 „re”-uri), unele emisiuni mă amuză la maxim. Una din emisiuni este „Comanda la mine”, difuzată pe Antena 1. În cazul în care nu ai văzut până acum vreo ediție, treaba stă în felul următor: se iau doi adolescenți problemă și se trimit la dresaj într-o familie ce au știut să-și crească mai bine copiii. Că emisiunea este regizată sau nu este mai puțin importat. Cert este că astfel de specimene există. Eh, acum că am făcut rezumatul, uite-te și la filmulețele de mai jos:

Partea întâi:

http://www.youtube.com/watch?v=G2EbAsIPs10&hd=1

Partea a doua:

http://www.youtube.com/watch?v=YLS0TVqqQYs&hd=1

Cum e posibil frate?§

Fără să fi educat vreun copil până acum, stau și mă întreb: cum e posibil să îți ajungă odrasla în halul asta? Nu sunt pro violență, asta e clar. Dar astfel de… hai să le zicem copii merită bătuți. Da’ bătuți, nu glumă!

Ce este cel mai amuzant în toată treaba asta? Cică nu se știe a cui e vina: a părinților sau a copiilor.

E vina copiilor§

E pe dracu! De ce până la 18 ani nu ai voie să votezi, să conduci, să consumi alcool (yeah, right) ? Pentru că plodul nu are discernământ! Orice face, face ori din teribilism ori pentru că… pam pam: i se permite!

E vina părinților§

Yup. A lor este vina! Fie că în primii zece ani de viață ai copilului a stat la muncă 25h/zi, 8 zile/săptămână și încerca să-și compenseze lipsa prin bani (sau îndeplinirea tuturor dorințelor), fie că pur și simplu nu i-a păsat ce educație capătă plodul, părintele are toată vina. Căcaturile cu „e și vina copilului” țin la oligofreni.

Nu înțelegi cu vorba bună că înjuratul la vârsta de zece ani nu e cool? Una scurtă peste gură. Căcaturile cu „nu mai ai voie la TV o săptămână” sau „nu mai ieși din casă o săptămână” mergeau – ca și bau bau – în secolul trecut. Acum, pedeapsa unui copil în clasa a IV-a înseamnă:

  • îi iei telefonul;
  • îi iei ipod-ul;
  • îi iei și al doilea telefon (deh, are afaceri importante!);
  • îi tai accesul la net (sau una mai diabolică: îi schimbi parola de messenger sau hi5 :w00t: )
  • Nu îl mai lași cu ATV-ul pe stradă;
  • După ce faci toate astea, îți rămân opțiunile cu TV-ul și ieșit din casă.

Păi zi și tu… Nu e mai ușor să-i arzi una scurtă peste bot?

Probabil se va găsi cineva să-mi critice înclinația spre violență. Prin urmare… Disclaimer: „una peste bot” înseamnă o palmă rezonabilă (nici să-l gâdile dar nici să-i muți botul la ceafă), nu box până nu mai mișcă sau până rămâne într-o baltă de sânge.

14 Comentarii

SaintLaur a scris

Moahhh… asta-i o emisiune pe Antena 1 ?!? Asta se numeste propagare de energie negativa. Daca vrei sa „cotonogesti” pe careva si nu ai prins inca ceva curaj si esti destul de naiv sa crezi ca sunt reale, te uiti la emisiunile astea ordinare mai intai sa-ti iei elanu’.

SaintLaur a scris

Nu ma refeream la tine cu naivitatea …. ci in general la cei care se uita la emisiuni de genul care arata mizeria, degenerarea sau rautatea mintala a unora. Astea ar trebui sa fie interzise de CNA ca nu au nici un scop pozitiv. Ar trebui postate pe Ogrish . :)

P.S. LOL … te-ai simtit cumva ? :))

dojo a scris

Un copil este rodul educatiei. Incep si io cu faze de genul „pe vremea mea”, dar nici atunci nu erau toti sfinti. La mine in familie a fost insa mereu un sistem din ala „conservator”. Peste freza n-am luat-o, pentru ca nici nu am cautat-o. Ai mei zic ca am fost copil cuminte, acum, ca vad si io ce au altii prin ograda, concluzionez ca nu doar ma lauda.

Cand comiteam cate una (batut baieti prin curte, facut vreo prostie copilareasca, dar totusi prostie), tata-miu imi interzicea sa ies in curte o saptamana. Adica era nasol. Stateam si citeam insa, ma jucam in casa, stateam la TV. Dupa 3-4 zile ma intreba foarte clar daca am inteles de ce am patit-o. Am inteles. Pentru ca, mai tare decat pedeapsa, ma deranja modul in care ma privea. Nu cu dispret, ci cu tristetea omului care credea ca esti mai bun decat esti. imi venea sa intru sub pamant de rusine.

Nu a fost deci nevoie de batai si nici de scandaluri. Am stiut cand am gresit si am primit cate o pedeapsa pentru a nu trece chiar „neobservata” prostia. S-a insistat foarte mult pe respect, pe faptul ca eu ca tipa e indicat sa ma respect, ca fumatul nu e sanatos (desi aveam 2 fumatori in casa, mi-au spus mereu ca nu este ceva OK) etc.

Am invatat bine si am fost mereu apreciata pentru asta. Cand am intrat in liceu, desi incepea cica viata „cool”, nu m-am apucat nici de fumat, nici nu m-a postit tot cartierul, pentru ca aveam deja eu ideile mele despre ce ‘merit’ de la viata.

Am fost mereu incurajata sa fac mai mult decat au putut ei, s-au sacrificat cat au putut sa am parte de educatie, am fost IUBITA si educata cu grija. Am fost o familie saraca, deci din punctul asta de vedere nu ma pot lauda cu o tinerete nemaipomenita, dar atentia catre o educatie buna si dragostea au tinut loc de toate.

Sper sa imi pot educa si eu copiii macar pe jumate cat m-au educat ai mei :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter