La pas prin Constanța

In ultimele două zile (probabil și în următoarele două zile) am fost – de voie, de nevoie – ghid în Constanța. Un client din Italia a venit în România să se bronzeze și să mai bifeze încă o țară vizitată (e un fel de globe trotter).

Cu această ocazie am văzut și eu Constanța prin ochii unui turist. Iar treaba stă în felul următor:

  • Ruinele cetătii Tomis (cele de lângă Catedrală) au descriere în germană și franceză. La o adică, astea sunt limbile de circulație internațională. Engleza? Oricum nu e vorbită de prea mulți!
  • Vrei să cumperi o hartă în engleză? Cumpără! Dacă ai de unde… Când am fost în Viena am primit vreo trei-patru hărți. Gratuit. Aici, dincolo de faptul că trebuie să le plătești, trebuie să le… găsești.
  • Avem multe mașini mari. Ceea ce este de înțeles, pentru că toată lumea știe că un SUV consumă mai puțin și este mai ușor de manevrat/parcat decât o mașinuță mică, de… oraș.
  • Avem autobuze cu etaj (double decker) care fac turul orașului. Citat aproximativ din ce a zis tipul în timp ce se ferea de crengi, banere și reclame:

    Mă simt ca la Disneyland!

  • „There is a guided tour of Constanța?” Am zâmbit amar aducându-mi aminte de autobuzele din Viena care te plimbau pe toate străduțele, iar ghizii povesteau și ce marcă de șosete purtau cei ce au construit clădirile…
  • Souvlaki de la Papa Bun este… Bun :D

Concluzia? Constanța e un oraș frumos dar parcă este neterminat. Altfel spus: frumoasă țară, păcat că este locuită :(

La mijlocul vacanței (adică azi) ne-a făcut o invitație în Italia. Veneția, mai exact… Probabil avem vacanța asigurată pentru 2011 :D

8 Comentarii

SaintLaur a scris

„There is a guided tour of Constanța?” Am zâmbit amar aducându-mi aminte de autobuzele din Viena care te plimbau pe toate străduțele, iar ghizii povesteau și ce marcă de șosete purtau cei ce au construit clădirile…

Ce marca de sosete foloseau cei ce au construit cladirile, ca m-ai facut curios ?

Radu Razvan a scris

Harti in engleza cu orasul am eu dar sint cersite de la Ministerul Turismului Consiliul Judetean si Primarie de parca le cer sa le vand asa greu se obtin.

Cum arata Pita Ovidiu ca dupa priul razboi sau poate al doilea.

Eu am acum un grup din Germania si le-am dus la apartament pliante turistice in Germana (stocuri strategice) au spus ca au cautat prin Mamaia si nu au gasit.

Apropo cind mai treci prin Mamaia sa ii spui lui Mazare ca in Telegondola este foarte cald si ventilatia naturala este un rahat.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter