O lună

A trecut o lună (și câteva zile) de când sunt freelancer cu acte în regulă. Sau, mai bine spus, fără niciun fel de acte. Ce s-a întâmplat în această lună? Cât am câștigat? Cât am cheltuit? Voi continua cu aceeași sumă în continuare? Îmi pare rău?

Păi să le luăm frumușel pe rând:

Ce s-a întâmplat în această lună?

– mi-am permis o săptămână de vacanță promisă de câteva luni în care mi-am văzut bunicii. Ce-i drept, în acea săptămână am și lucrat, dar nu la capacitate maximă.

– am lucrat de mi-au sărit ochii (aproape la propriu, deoarece trebuie să-mi schimb ochelarii);

– am un client nou ( cine ar fi crezut că voi lucra eu cu Roackeru’? :w00t: );

– la începutul lunii, un programator m-a lăsat baltă. I-a fost frică la momentul respectiv de freelance și am pierdut în jur de 1000$ la treaba asta, dar… Viața merge înainte, Marian și-a călcat frica în picioare și de pe 25 va fi freelancer în toată regula. Îi urez succes pe această cale ;)

– am făcut upgrade la PC cu încă 1Gb RAM și un hdd de 250GB. Astfel, am 2Gb RAM și capacitate de stocare totală de aproape 1Tb (am patru hdd-uri în PC; dacă mai înfig două, depășesc pragul de 1Tb :P )

– patru sezoane Nip Tuck și trei sezoane Friends vizionate. Printre picături, am văzut și câteva episoade din Prison Break.

Cât am câștigat? Cât am cheltuit?

Prefer ca suma câștigată să fie micul meu secret, dar, cert este că am câștigat un pic mai mult decât atunci când eram angajat, adică aproape dublu. Chestia care mă deranjează (dar nu foarte mult) este că nu am carte de muncă, dar, având în vedere că nu am avut nici la ultimul loc de muncă… Nu este chiar atât de grav :D Cheltuielile s-au miccșorat. Sau cel puțin așa pare, deoarece s-au redus vizitele la McDonalds, s-a eliminat abonamentul pentru RATC, etc.

Voi continua cu aceeași sumă în continuare?

Aparent da. Luna aceasta s-a întâmplat să-mi vină și banii de la Google Adsense ( $200 strânși într-un an; cu greu m-am abținut să cumpăr un hotel :w00t: ), ceea ce înseamnă că luna viitoare va trebui să muncesc să acopăr acești bani. Dar, optimistul din mine spune că voi ajunge la aceeași sumă și în această lună ;)

Îmi pare rău?

Că sunt freelancer? NU! Că nu mai fac parte din echipă? DA! De fapt, ăsta e singurul regret, că nu mai am colegi. Dar, acest lucru are și părți bune, deoarece mă pot concentra mai bine la ceea ce fac => viteză mai mare + calitate mai bună. E un compromis rezonabil.

Concluzii:
E ok, îmi place ce fac, fiecare proiect este un challenge, am învățat și încă învăt multe chestii utile. Cât de curând sper să fie gata site-ul ultra secret la care lucrez :D

8 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter