Culmile idioțeniei în web

Prima culme a idioțeniei este să fii obligat să îți faci cont pe un site pentru a putea descărca ceva.

A doua culme a idioțeniei este să fii obligat să folosești o parolă care are așa: minim opt caractere (și maxim doi’șpe, thx Andrei), un semn de punctuație, o majusculă și o cifră.

A treia culme a idioțeniei este să nu existe un generator să-ți trimită parola pe mail.

A patra culme a idioțeniei este să îți dea subscribe la newsletter în mod automat. Fără ca tu să ai vreun cuvânt de spus.

A cincea culme a idioțeniei este ca link-ul de unsubscribe să te trimită într-o pagină care îți cere să te autentifici. Cu parola aia de mai sus. Pe care evident că nu o ții minte. Prin urmare, îi dai „forgot password” și ajungem la…

A șasea culme a idioțeniei. Care este să îți ceară toate datele băgate în formularul de register. Pe care evident că tu le-ai băgat la nimereală, doar nu ești nebun să îți bagi datele reale peste tot, nu? Și la fel de evident este că nu îți poți recupera parola.

Dar nu-i problemă! Gmail are filtrele de spam foarte mișto. Report Spam face minuni! :death:

14 Comentarii

Mihai Brehar a scris

Inseamna ca n-ati vazut formularul de la Verified by Visa. E cum zicea Andrei, minim 5, maxim 13 (daca tin bine minte) si…. […acum bat tobele… suspans; sunteti gata?] fara caractere speciale! Am aflat asta doar dupa un telefon la Romcard.

Asa ca… Ionut, lasa fițele la o parte :P
Daca si aia de la Visa fac asa ceva, apoi ce sa ceri de la programatorul de rand :)))

Cristi a scris

Eu urasc atunci cand ma forteaza sa imi pun parola intr-un anumit fel…. Adica sa-i atasez neaparat o cifra, neaparat un caracter special. Pai eu daca am o parola generala pentru toate site-urile (nu-s capabil sa zicem sa memorez doua cu caractere speciale sau prostii, mai ales pe site-uri unde nu intru des) ce fac? Sunt fortat sa pun o parola noua doar pentru ei… :)

andy a scris

E spre binele vostru să aveți parole cât mai complexe. Dacă nu ai voința să-ți înveți parola și ești genul care scoate buletinul când i se cere CNP-ul înseamnă că pentru orice ți se întâmplă nu ai dreptul la nici o scuză. Meriți să mori lent în ceață și să-i lași pe ceilalți să evolueze!

Mihai Ghita a scris

Prima nu e neaparat o idiotenie. De exemplu cel care a facut un efort sa-ti dea continut pe gratis vrea sa faci si tu un efort sa ii spui o adresa de email astfel incat pe viitor sa te poata anunta daca are ceva similar. Desigur cu acceptul tau.

A doua e o idiotenie daca ti se cere pentru ceva neimportant. Daca insa e vorba de o parola de acces intr-un sistem unde ai acces la anumite date sensibile e normal ca cel care iti da acces sa se asigure ca folosesti o parola care nu e usor de ghicit/gasit.

A 3-a nu e o idiotenie pentru ca daca am adresa ta de email si stiu unde ai cont (ex. yahoo) o pot baga de 100 de ori pe zi si vei primi de 100 de ori o noua parola. Sau de 100 de ori un mesaj sa dai click sa primesti o noua parola. De aceea unele site-uri prefera sisteme care sa nu trimita imediat un email cand cineva baga un email. Nu e cazul pentru un site de 2 lei desigur care are putini utilizatori si unde e greu de ghicit cine are cont si cine nu.

4, 5, 6 SUNT idiotenii :)

Cristi a scris

E spre binele vostru să aveți parole cât mai complexe. Dacă nu ai voința să-ți înveți parola și ești genul care scoate buletinul când i se cere CNP-ul înseamnă că pentru orice ți se întâmplă nu ai dreptul la nici o scuză. Meriți să mori lent în ceață și să-i lași pe ceilalți să evolueze!

Ai inteles ce-ai vrut tu sa intelegi :)

Eu spuneam ca daca tu ai o parola p3aro2l1a (deci aparent complicata) te trezesti ca iti cere si un caracter special. Iti creezi o parola noua expre pentru asta? Nu vorbim totusi de niste site-uri unde iti tii banii sau stiu eu ce informatii mai confidentiale, ci de un amarat de cont mai mult fortat sa-l faci (ca sa faci download-ul ala)

Radu a scris

Pai web-ul mai si evolueaza, incet incet vor disparea aceste idiotenii.
In functie de domeniul de activitate si nivelul de securitate impus pentru respectivul site se impun diferite implementari.
Cautati pe google despre „user registration patterns”

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter