Atât de tari sunt Apple!

Încât n-au făcut o aplicație decentă pentru minunea lor de iShit (iPod, iPhone, iPad, iShoes, iRun, iRack etc). Pentru că dobitocenia de iTunes este de o tâmpenie cruntă. Dar CRUNTĂ, nu așa! Hai să le luăm pe rând…

Sync§

Când am primit iPadul, am lăsat toate opțiunile de la sync bifate. Cum conectam iPadul, îmi sincroniza automat toate cele. Doar că… Îmi ștergea aplicații. Aplicații free, instalate în prima zi (până să-i fac jailbreak), luate fix de pe AppStore. Cum conectam iPadul, făcea sync și ștergea o parte din aplicații (nu știu după ce criterii, dar le ștergea). Am încercat să fac mici setări prin iTunes, dar fără succes. Problema este discutată intens pe forumurile apple, fără nicio rezolvare însă.

Soluția? Oprește în plm Sync la aplicații! Oprit sync la aplicații (mi-a șters toate aplicațiile instalate, btw) și n-a mai făcut. Precaut din fire, am zis să evit astfel de probleme în viitor și să nu mă trezesc cu alte documente lipsă. Prin urmare, am dezactivat sync pentru toate (muzică, filme, poze și ce mai are el pe acolo).

Azi am vrut să copiez niște imagini din PC în iPad. Țeapă! Nu merge! Trebuie să fac sync! Hai să activez sync la poze. Crezi că se poate? Neah! Ca să activez sync la poze, iTunes e de gașcă și vrea să-mi șteargă aplicațiile. Say what bitch? :death:

În momentul de față sunt în situația în care trebuie să copiez vreo 500 poze în ipad și nu pot sa o fac fără să pierd aplicațiile instalate. Da, îmi apare iPadul în My Computer dar nu pot copia imagini în el.

Că tot suntem la capitolul sync, știai că nu poți sincroniza niciun iShit cu două calculatoare fără să faci hack-uri razna? How dumb is that? :death:

Usability§

iTunes este un soft pe care înveți să-l folosești prin încercări. Nu exită tooltips sau alte chestii ajutătoare. Vrei să vezi ce face un buton? Arde-i un click! Prima bubă e la muzică și am explicat-o aici. Bine, explicat e mult zis, că sunt nelămurit la maxim în legătură cu bifa. A doua bubă este la cărți. Mai exact, în imaginea următoare:

  1. Ce face bifa ? La modul cel mai serios, ce plm face bifa aia?
  2. Ce reprezintă icon-ul ăla? Că e carte? Dacă da, la muzică de ce nu există un icon asemănător?

A treia bubă este la iPad. În momentul în care îl „scoți” din stand by, apare pe ecran sliderul – deja celebru – cu „slide to unlock”. Problema este că în momentul în care face sync apare același slider pe care scrie „slide to cancel”. Pariu că nu sunt singurul care i-a dat cancel din greșeală? :death:

Încă mai explorez chestii, deci probabil vor mai venit chestii pe acest subiect. Oare voi începe să-i fac concurență lui boio ? :w00t:

7 Comentarii

Marius a scris

Ahaaaa….chestiii vechi. Pai cat mi-am mai prins eu urechile in itunes in 2009…Am crezut ca sunt singurul si am tacut. In fine, dupa ce te obisnuiesti nu ti se mai pare asa rau :P Daca vrei sa…te obisnuiesti.
Oricum, nu voi inceta sa folosesc iTunes in special datorita iTunesU si a podcasturilor, dar e mult loc de mai bine.

Emil a scris

Cam multă frustrare implică produsele celor de la Apple. Și eu care credeam că se bazează pe simplitate iar iPadul era o dorință ascunsă :)
Acuma pe bune lasă că vin și alte tablet pc-uri în viitorul apropiat și nu or fi așa „încuiate” ca iPadul.

Ionut a scris

Eh, treburi de zi cu zi pentru un utilizator iShit. Credeam ca te-ai obisnuit deja. Sync OFF, Backup OFF si orice sincronizare se efectueaza manual printr-un iPhone/iPad Browser (bineinteles, trebuie sa ai un iDevice jailbreak-uit). iTunes-ul nu il folosesc decat pentru carti si muzica (unde nu are treaba cu aplicatiile)…
Ah si legat de slide cu unlock, tine-l cu fata in jos. Nu incerc sa fiu ironic, dar sfaturile de genul Steve Jobs: Tine-l altfel (pentru iPhone 4) chiar se aplica :).

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter